Nazilli’nin İYİ Parti’li Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan AKP’lilerin tepkisini topladı. Özcan, Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeyi gülümseyerek anlatmasına Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle gönderme yaptı. İYİ Parti’li Başkan, “Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan. Hey sıkılmaz, ağlamazsan bari gülmekten utan” dizelerini paylaştı. Özcan’ın daha sonra bu paylaşımını sildiği görüldü.

Metin Yavuz : Derhal özür dileyin

Konuyla ilgili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a tepki gösteren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “ Sn. Özcan, Nazilli Belediye Başkanı olarak siz kendi işinize bakın ve seçim döneminde söz verdiğiniz projelerinizi hayata geçirmek için çalışın. Ve derhal haddinizi aşan bu söylemlerinizden dolayı kamuoyu önünde derhal özür dileyin” ifadelerini kullandı.

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı : Olmadı sayın Başkan

İYİ Parti’li Özcan’a AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak da tepki gösterdi. Abak, “Sizin işiniz seçilmiş bir belediye başkanı olarak bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret etmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek değil, proje ve hizmet üretmektir. Her ne kadar şahsınızla telefonla yaptığımız görüşme üzerine paylaşımı kaldırmış olsanız da, teşkilatımız ve partililerimiz nezdinde oluşturduğunuz infial nedeniyle özür dilemenizi beklediğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.