Gazeteci Ufuk Baksi, adadagundem.com’da kaleme aldığı yazıda, Kuşadası elitlerinin 35 yıldan beri her dönem kendilerine bir düşman yarattığını ve her dönemde gemilerini yürütmeyi başardıklarını açıkladı.

Gazeteci Ufuk Baksi’nin çok konuşulacak yazısı :

İdeoloji, siyasi ilke, toplumsal çıkar, kentsel gelişim, halkın refahı ve daha pek çok erdemden yoksun olan, ortak çıkarları gereği birleşerek Kuşadası halkının karşısına her seçimde başka parti veya başka adayla çıkan, kurdukları rant düzeni ve paradan başka odağı olmayan Kuşadası elitlerinin oluşturduğu mikro faşizm artık iflas etmiştir. Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde yürüttükleri tüm iftira kampanyalarına rağmen Ömer Günel’in belediye başkanı seçilmesiyle çatırdamaya başlayan Kuşadası mikro faşizmi, önceki gün yapılan CHP Kadın Kolları seçimiyle tamamen yıkıldı.
"İftira her zaman en büyük silahları oldu"
Söz konusu Kuşadası elitleri, 35 yıldan beri her dönem kendilerine bir düşman yaratıp şeytanlaştırdılar. Bu şeytanın adı, kim olduğu ya da ne yapmaya çalıştığı önemli değildi. Ne Kuşadası ne de Kuşadası halkı umurlarındaydı. Kurdukları ve korumaya çalıştıkları rant düzeni uğruna çıkarlarına ters düşen kim varsa mafyaydı, hırsızdı, FETÖ’cüydü, Kuşadası düşmanıydı, Kuşadası’na çökmeye geliyordu!
“Adalılık” mikro milliyetçiliği en önemli politik zeminleriydi. Kökten dinci değil belki ama kökten “Adacı”ydılar. Mikro milliyetçiliğin bile ötesine geçip mikro faşistlik yaptılar. “Ötekileştirme” en önemli silahları olduğu için faşistlikte sınır tanımadılar. “Biz” ve “diğerleri” biçiminde ayrım yaparak diğerlerini düşman ilan etmek, faşist ideolojinin önemli bir özelliğidir. Ama onlar “Adalı” siyaseti gütmelerine rağmen, kendilerinden olmayan Adalılar’ı da düşman ve hain ilan ettiler. Kendilerinden olmayan Adalılar’a yönelik bu tutumları onların mikro faşit olduklarının tesciliydi.
"Her dönemde gemilerini yürütmeyi başardılar. Olan sıradan vatandaşa oldu"
Kuşadası’nda bazen AKP ile yerel iktidara geldiler, bazen CHP ile. Ama kendilerinden olmayanı ötekileştirme anlayışları hiç değişmedi. Tek dertleri kurdukları rant düzenini ve paralarını korumaktı.  “Adalı” siyaseti ve bir düşman yaratma anlayışlarını bir an olsun terk etmediler. Düzenlerini korumak için bu siyasi zeminde Adalı olsun ya da olmasın herkesi kullandılar. Sıradan vatandaş geçim zorluğu yaşar, işsizlikten kırılırken, Kuşadası tek bir hizmet bile alamazken herkese her konuda ayrı yalan söylediler. Kısaca herkesi kullandılar. Onlarca yıl Kuşadası’nda yaşayan sıradan vatandaş zarar gördü, onlardan olmayan “Adalı”lar zarar gördü, onlar her dönemde gemilerini yürüttü.
İki gün önce yapılan CHP Kadın Kolları seçimlerinde yine sahne aldılar. İğrenç düzenlerini sürdürebilmek uğruna son yerel seçimde partisini satarak AKP’li adaya açık ya da gizil destek verenler, yine Adalılık dediler, yine şeytanlaştırma siyaseti ile ortaya çıktılar. Şeytanlaştırdıkları kişiyse tabii ki  Belediye Başkanı Ömer Günel’di. İğrenç mikro faşist siyasetlerini sürdürebilmek için yine bir araya geldiler ve samimi CHP’li kadınları kullandılar. Lakin iftira üstüne iftira atarak şeytanlaştırmaya çalıştıkları Ömer Günel düşmanlığı üzerinden yaptıkları siyaset çöktü. Ömer Günel’in desteklediği Ayşegül Dağlı, seçimi 237 oya karşılık 548 oyla kazandı. İşte bu ezici üstünlük mikro faşizmin çöküşünü tescilledi.
"Bu çağ dışı zihniyet, CHP Kadın Kolları seçiminde hezimete uğradı"
Tüm çabalarına rağmen CHP’li kadınları istedikleri gibi zehirleyemediler. Çünkü artık Kuşadası’nda yaşayan her birey bunların sadece kendi düzenlerini sürdürmek için uğraştığını, 4 yıl sonraki yerel seçimde kimbilir hangi adayla hangi partiden karşılarına çıkabileceklerini az çok tahmin edebiliyor. Çünkü artık Kuşadası halkı bence mikro faşizmin çöküşünü çok net şekilde görebiliyor. İşte tam da bu yüzden şeytanlaştırmaya çalıştıkları Ömer Günel’e attıkları hiçbir iftira tutmuyor, tutmayacak. Çünkü Ömer Günel, bu kaba ve nobran siyasi anlayışa Kuşadası için daha çok çalışarak en güzel cevabı veriyor.
"Kuşadası'na hizmet etmeyi hiç düşünmediler, tek düşündükleri servetlerine servet katmaktı.
Onlara en güzel cevabı Ömer Günel yaptığı hizmetlerle veriyor"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yakaladıkları uyum sayesinde Kuşadası adeta şantiye alanını döndü. Uzun yıllardır hizmet almayan Kuşadası, başta altyapı olmak üzere önemli hizmetlere kavuşmaya başladı. Bu uyum ve azim devam ettiği sürece, Çerçioğlu ve Ömer Günel'in Kuşadası’nın ihtiyacı olan tüm hizmetleri vatandaşla buluşturabileceğini herkes görmeye başladı. İşte tam da bu yüzden rant düzeninin bekçisi azgın grup son günlerde panikte. Artık onlar da devirlerinin bittiğini gördü.