Açıklamasında ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ve AKP’nin Aydın milletvekillerini eleştiren Başkan Ali Çankır, “Biliyorsunuz Aydın Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediyemiz İncirliova, Koçarlı ve merkez ilçemizi de içine alan dev bir proje yapmak için kolları sıvadı. Uzmanlar aylarca çalıştı ve yüz binlerce insanımızın faydalanacağı batı “İleri Biyolojik Arıtma Yatırım Projesi” ortaya çıkarıldı. İşte tam bu noktada Adnan Menderes Üniversitesi’ne tahsisli, ama kullanılmayan dev bir arazinin bir bölümü talep edildi. Kıymetli hemşehrilerim; Kullanılmayan bu arazinin tahsisini alıp bu projeyi hayata geçirmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, tam 4 yılı aşkın süredir uğraşıyor. Peki, ADÜ ne yapıyor. AKP'ye yakın kişilerin de tabiriyle “istemezük” diyor” dedi.

Bakanlığın da çalışmayı uygun bulduğunu ve yer seçiminin doğru olduğuna kanaat getirdiğini ifade eden Başkan Ali Çankır, “Devletin Bakanlığı yapılacak çalışmayı görmüş, tekniğe uygun bulmuş, yer seçiminin doğru olduğuna kanaat getirmiş ve yazı ile “Bu araziyi İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapmak üzere Büyükşehire tahsisini onaylıyorum” diyerek, gerekli işlemleri ivedilikle yapın talimatı vermiş. Sizler devletimizin Bakanlığından üstün müsünüz? 4 vekil, bir vali, bir hoca; edersiniz 6 kişi… Siz bu projeyi; yer seçiminden, statiğine, projesinden, imalatına kadar değerlendirmeye teknik olarak mezun musunuz? Ne anlar Mustafa Savaş arıtma tesisinden? Sizin amacınız yalnız ve yalnız hizmetin önünde durmak. Sözüm ona Aydın'a hizmete engel olmak. Bir de bu arazi hazinenin sevgili Aydınlılar ADÜ’nün de değil. Beyler kimin malını kimden saklıyorsunuz? O arazi Aydın'ın, Aydınlının… Madem öyle, yapın şu meşhur toplantınızı, dönün deyin ki; biz bu araziyi “vermiyoruz” “Sayın Bakanın sözü de umurumuzda değil…” dedi.

AKP’nin Aydın’da çatırdadığını vurgulayan Başkan Ali Çankır, “Sevgili Aydınlar; Bakın AKP Aydın'da çatırdıyor. Aydın'da dağılıyor, çözülüyor. Devlet Bakanlarının sözünü dikkate dahi almayan AKP milletvekilleri, vali ve rektör, hükümeti umursamayan il bürokratları… AKP için sonun başlangıcı bunlar işte... Hizmet üreten değil, hizmete engel olan bürokratları… Sevgili Koçarlılı hemşehrilerimize de bu vesile ile bir mesaj vermek gerekiyor. Kıymetli Koçarlı halkı, görüyorsunuz 4 yılı geçmiş bu projenin hayata geçmesini engellemek için AKP vekilleri, rektörü, valisi bir olmuş size hizmet gelmesin diye and içmişler. Ancak Aydın halkı bunların hesabını “sağlı sollu tokatlarla” her seçim sandıkta soruyor. AKP Aydın vekillerine ve Rektör Bey'e de buradan son kez seslenmek istiyorum; yapın şu çaylı kısırlı toplantınızı kararınızı verin. Hoca sen de çık de ki; çayımızı içtik kısırımızı yedik ve ben ADÜ Rektörü olarak bu araziyi bakanlık ver demesine rağmen vermiyorum. Ancak bu cümlelerin sonunda bakanlığımızın talimatını pul muamelesi yapacak gücü nereden alıyorsun açıklayıver de, tüm Aydın öğrensin” ifadelerini kullandı.