Geçtiğimiz gün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Bütün okulların karot testlerini ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir talepte bulunursa ben yapmaya hazırım” şeklinde yaptığı açıklamaya yanıt veren AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı korkunç ifadeler kullandı. Posacı, Aydın’da eğitim-öğretime devam eden 160 okulun güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulunan Posacı, “160 okul için güçlendirme kararı alındı. 30 milyon ödenek ayrıldı. Güçlendirme inşaatlarına 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda aciliyet sırasına göre başlanacak olup ilimizde güçlendirme gereksinimi olan okul binalarının güçlendirmesinin iki yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

Bu okullar hangileri?

AKP’li Rıza Posacı’nın ürküten açıklamasından sonra herkesin aklına ‘Bu okullar hangileri?’ sorusu geldi. 160 okul arasında kaç ilkokul, kaç ortaokul veya lisenin olduğu bilinmiyor. AKP’li Posacı’nın açıklamaları Aydınlı velileri de tedirgin etti.

Veliler tedirgin oldu

AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın güçlendirme isteyen okulları açıklamasını isteyen veliler, “Bu okullar hangileri ise açıklasınlar derhal. Oraya evlatlarımızı gönderiyoruz. Risk altında olan okullar kapatılsın, başka okullara nakilleri yapılsın çocuklarımızın. Güçlendirme tamamlandıktan sonra yeniden o binalarda eğitim verilmeye başlansın” dedi.

Editör: Haber Merkezi