Aydın’da yayın yapan Denge Gazetesi’nin ‘Şehit cenazesinde reklam krizi’ başlığıyla yayınladığı haber tepki topladı. Sezgin Madran imzalı yayınlanan haberde tamamı yanlış, algı yaratmaya yönelik iddialar öne sürüldü. Aydınlının acı gününde yayınlanan yalan haber büyük tepki topladı.

17 ilçede de Ocak ayının başında asılmış

Yapılan ‘kısa araştırmada’, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu bilgilendirme afişinin Ocak ayının başında asıldığı öğrenildi. Yine aynı tarihlerde 17 ilçede de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle alakalı bilgilendirme afişlerinin asıldığı bilgisine ulaşıldı.

Tamamen hayal ürünü

Tamamen algı yaratmak maksadıyla yayınlanan haberde, hayal ürünü çok sayıda iddia gerçekmiş gibi paylaşıldı. Haberde iddia edilenin aksine, Büyükşehir’in hizmetleriyle ilgili asılan bilgilendirme afişinin yerinden hiç kaldırılmadığı, Ocak ayının başından itibaren yerinde durduğu öğrenildi.

Şehit cenazesi üzerinden algı operasyonuna tepki

Şehit cenazesi üzerinden yapılmak istenen algı operasyonuna vatandaşlar da tepki gösterdi. Denge Gazetesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma tepki gösteren vatandaşlar, “O afiş önceden oradaydı. Şehit cenazesine saygınız olsun. Yalakalık yapmayın. İktidar yalakalığına devam eden bir medyadan daha ne bekleyebiliriz ki” şeklinde çok sayıda yorum yaptı.

‘İyice dengeleri şaştı, protokolü de karıştırdılar’

Denge Gazetesi’nin haberinde yer alan ifadeleri kınadıklarını belirten vatandaşlar, “Haber sağdan sola, yukarıdan aşağı yalan. Ne yazdılarsa yalan çıkmaya başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı protokolde ikinci sırada. Kalkıp protokol sıralamasında çok daha alt sırada olan bir protokol yetkilisinin talimat vermesi mümkün mü? Yazıklar olsun. Bu habercilik değil, resmen insanları kandırmak” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir hukuki işlem başlatacak

Denge Gazetesi’nde yayınlanan haberle ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yasal yollara başvuracağı öğrenildi.