Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in FETÖ sanığı olduğu ortaya çıkmıştı. Kaymakam Fırat Çelik’in kaymakamlık sınavına örgüt evlerinde hazırlandığı mahrem imam tarafından açıklanmıştı. Aydın gündemine bomba gibi düşen olay sonrası Kaymakam Fırat Çelik’in bugüne kadar görevine nasıl devam ettiği merak konusu oldu.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberi Aydın gündemine bomba gibi düştü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede FETÖ’nün mahrem imamının ifadelerine yer verildi. Ali Yağmur’un örgütün Şırnak  ve Mardin’de kaymakam ve vali yardımcılarından sorumlu mahrem imam olduğu ve Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in 2012’den 2015’e kadar sohbetlere katıldığını ifadesinde anlattığı ortaya çıktı. Mahrem imam Ali Yağmur ifadesinde, “Sohbetler ya bende ya da kaymakam ve vali yardımcılarının evlerinde iki haftada bir olurdu. Terör bölgesi olduğu için süreler uzayabiliyordu. Çelik bu tarihte Mazıdağı kaymakamıydı. 2015’te Koçarlı Kaymakamlığı’na atanana kadar sohbetlere katıldı” ifadelerini kullandı.

Kim korudu? Bugüne kadar göreve nasıl devam etti?

AKP’li belediye tarafından yönetilen Koçarlı’da Kaymakamlık yapan Fırat Çelik’in bugüne kadar görevine nasıl merak ettiği merak konusu oldu. FETÖ soruşturmaları kapsamında, Bank Asya’da hesabı olanlar tutuklanmış, binlerce kamu görevlisi ve seçilmişler KHK ile işsiz kalmıştı.

Hakkında kuvvetli iddialar bulunan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in bugüne kadar görevden uzaklaştırılmamış olması şaşkınlık yarattı. Kaymakam Çelik ile ilgili mahrem imamın ifadesinin olması ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgide; mahrem yapı ile iltisaklı kamu çalışanları listesinde yer aldığı, Bağcılar ve Bakırköy’de örgütün kontrolündeki ders çalışma evlerinde kaldığı ve kaymakamlık sınavına da bu evlerde hazırlandığı yönünde bilgilere ulaşılmasına rağmen görevine devam etmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

Kaymakam Çelik hakkında müfettişler tarafından ‘görevden uzaklaştırılmalı’ şeklinde görüş bildirilmesine rağmen, basında haberlerin çıktığı bugüne kadar kim tarafından göreve devam ettirildiği, kimin tarafından korunduğu merak konusu oldu.