Kızılay'ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas'ın şikâyet üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. 19 yaşındaki bir erkek, beş yıl boyunca Kavas'ın cinsel istismarına maruz kaldı. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü. Kavas tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Sözcü'de yer alan habere göre; Kızılay’ın Ankara Beypazarı Şube Başkanlığı’na 2010’da seçilen Ahmet Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve görevden alındığı ortaya çıktı.

Kızılay’dan yapılan açıklamada, Kavas hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kızılay açıklamasında, “Beypazarı Şubesi’nin 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla kapatıldığı ve faaliyetlerine temsilcilik düzeyinde devam ettiği” de belirtildi.

15 yaşından 19 yaşına kadar bir erkek, beş yıl boyunca Kavas’ın cinsel istismarına maruz kaldı. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü.

Kavas tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Ahmet Kavas, Beypazarı’nda Kızılay Temsilciliğinin yanı sıra Fatih Cami imamı olarak görev yapıyor. Beypazarı Belediye Gençlikspor’un da başkanı olan Ahmet Kavas, geçen gün tutuklandı. Kızılay’ın “yüz kızartıcı” dediği olay ise, Kavas’ın 2 gence cinsel saldırıda bulunması. Yani, Beypazarı’nda imam olan, spor kulübünün başkanlığını, Kızılay’ın da temsilciliğini yapan Kavas, 2 gence cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı! Kızılay da yaptığı resmi açıklamada olayı doğruladı, Kavas’ın “yüz kızartıcı” suç işlediğini söyledi.