Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Mehmet Erdem’in facebook üzerinden yaptığı açıklamalarını hicapla okuduğunu ifade etti. Mersin, “Dünden buyana AKP Eski Milletvekili Mehmet Erdem’in facebooktan yaptığı açıklamaları hicapla okuyorum. Hicapla diyorum çünkü çırpındıkça batan Erdem “belediyeyi yöneten zihniyet” ifadesini kullanarak hiç haddi olmamasına karşın sözüm ona sosyal demokrasiye dil uzatma pervasızlığını göstermiş” ifadelerini kullandı.

AKP’nin eski milletvekili Mehmet Erdem’e, ‘Mehmet Efendi!’ şeklinde seslenen Mersin, “Mehmet Efendi! Tüm sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerde olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi de tüm vatandaşlarımıza hizmet gayreti noktasında senin hiçbir zaman anlayamayacağın, hayallerinin dahi yetmeyeceği bir aşkla çalışıyor. Altyapısından üstyapısına kadar tüm şehre hizmet götürüyor. Kültür merkezleri, spor salonları, yollar ve en önemlisi yaptığı sosyal belediyecilikle tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Peki Aydın Büyükşehir Belediyemiz camilerimize, mescitlerimize ve tüm ibadethanelerimize neler yapıyor? Biz gittiğimiz her yerde bu hizmetleri görüyoruz, ancak Büyükşehir Belediyemiz sosyal hizmetler dairemize bunu sordum, keşke sen de sorsaydın Mehmet Erdem” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin camilere yönelik yaptığı hizmetleri tek tek sıralayan Mersin, “Yüzlerce camii şerifin bakımını, tefrişini, camii cemaatinin konforunu ve rahat ibadet etmesini sağlayacak hizmetleri diyanetten daha fazla Aydın Büyükşehir Belediyesi veriyor. Ancak A’raf suresinde buyurulduğu gibi bazılarının “kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler.” İşte şükürler olsun ki bu zihniyette olan yalnızca birkaç kişi kaldınız. Bugün büyükşehir Belediyesi, hemşehrilerimizin ibadetlerini gerçekleştirdiği mabetlere, yakınlığına ya da uzaklığına, büyüklüğüne ya da küçüklüğüne bakılmaksızın hizmet vermektedir. Bu minvalde İlimiz genelinde 116 cami ve mescidimizde yıpranmış halılar yenilenmiş, 219 ibadethanemiz vatandaşlarımızın konforu düşünülerek alttan ısıtma sistemleri ile donatılmış, 105 adet camimizde ilimizde sıcak geçen yaz aylarının etkisini azaltmak maksadı ile klima sistemleri kurulmuş, 131 adet ibadethanemizin yıpranan fiziki şartları boya ve tadilat gibi hizmetler götürülmek sureti ile modern şartlara kavuşturulmuştur. 108 camimize ses sistemleri kurulmuş, 120 adetine ise halı yıkama makinesi ve elektrikli süpürge temin edilmiştir. Bütün camilerimize aralıksız temizlik hizmeti verilmektedir. Bu çerçevede 5424 kez temizlik hizmeti almıştır camilerimiz. Sen işte bunların hepsine bakar ancak görmezsin Mehmet Erdem” ifadelerini kullandı.

Mehmet Erdem’e yönelik sert açıklamalarını sürdüren Mersin, “Aydın halkı hizmet üreteni de dedikodu üreteni de o kadar güzel birbirinden ayırıyor ki, anlamayı bilene... sen ve senin gibilerin dahi bu şehrin insanlarından çıkaracağı çok dersler var. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler işte bu düsturla çalışırlar. Bir de şunu aklına bir iyice sok, “yandaş basın” ancak ve ancak size yakışır. Kendi alışkanlıklarınızı sakın Cumhuriyet Halk Partisine ciro etmeye kalkışmayın. İşini yapan basın mensuplarını ise sakın kirli ifadelerinize karıştırmayın. Ve son olarak size tavsiyem; Cemaatler, cemiyetler işlerine girerken dikkat edin… Canınız sıkılır sonra… Bu memlekette yetişecek yeni nesiller, dün olduğu gibi gelecekte de, inançlarına sıkı sıkıya bağlı ve Aziz Atatürk’ün de dediği gibi, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller olacak… Ve buna siz dahi engel olamayacaksınız” dedi.