Geçtiğimiz gün Nazilli’nin Işıklar Mahallesi’nde yangın çıkmış, kısa sürede büyüyen alevler 6 eve sıçramıştı. Evlerin üst üste olması ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından çok kısa sürede müdahale edilmişti. Daha fazla büyümeden söndürülen yangından sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine yönelik vicdanları yaralayan bir iftira ortaya atıldı.

Canlarını hiçe sayarak alevlerle mücadele eden ve yangınlara ortalama 3 dakika 42 saniyede müdahelesiyle Türkiye ikincisi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine yönelik ‘ihmal’ iddiaları maksatlı olarak gündeme getirildi. Bir yerel gazeteye açıklama yapan AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise iddialarla ilgili açıklama yaparak itfaiye personelini eleştirdi.

4 arazöz ve ASKİ’ye ait 2 tanker yangın yerine müdahele eden ekiplerle ilgili yanlış bilgi paylaşan AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e sosyal medyada da büyük tepki gösterildi. Erim’e yönelik konuşan vatandaşlar, “Türkiye’nin en başarılı itfaiyesine iftira atmak vicdansızlıktır. Yazıklar olsun. Canlarını hiçe saydılar, yangını söndürdüler. Bunun adı sadece ve sadece vicdansızlık” ifadelerini kullandı.

415 personel ve 90 araçla her an görev bekleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne yönelik yapılan algı operasyonlarıyla ilgili yasal yollara başvurulacağı kaydedildi.