Aydın’ın yakından tanıdığı MHP eski Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu, gelini ve torunları Malta vatandaşlığına geçti. Yüz binlerce Euro ödeyerek Malta vatandaşlığına geçenlerin listesi Malta Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazetede yayımlandı. Aralarında çok sayıda iş insanın da olduğu listenin en dikkat çeken isimlerinden biri de Kumcuoğlu ailesi oldu.

Devlet Bahçeli’nin çalışma ekibindeydi

MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu’nda da yer alan Ertuğrul Kumcuoğlu’nun çocuklarının Malta vatandaşlığına geçmesi MHP camiasında da şaşkınlık yarattı. Malta Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazetede yer alan ve vatandaşlık verildiği duyurulan isimlerin arasında Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu Ümit Ertuğ Kumcuoğlu ve gelini Ayça Eren Kumcuoğlu yer aldı. Malta Cumhuriyeti tarafından yayımlanan listede yer alan diğer Kumcuoğlu soy isimli kişilerin de Ertuğrul Kumcuoğlu’nun torunları olduğu düşünülüyor.

MHP Aydın eski Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu ve gelinin Malta vatandaşı olmasını nasıl değerlendireceği ise merak konusu oldu.

Servet ödeyerek Malta vatandaşı olmuşlar

Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu'na geri almamak koşuluyla 650 bin Euro tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabiliyor.
Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için 25 bin Euro (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – 50 bin Euro (18 -26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli ödüyor. Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra en az 350 bin Euro değerindeki bir taşınmaz mülk sahibi ya da yıllık kira değeri en az 16 bin Euro olan bir dairede oturabilecek durumda olma koşulunun sağlanması gerekiyor. Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta'da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli 150 bin Euro tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunuyor.