Düzenlediği etkinlikler ve eğitim programlarıyla Türkiye’nin öncü okul öncesi eğitim kurumlarından olan Şirin Ada Çocuk Akademisi, kış aylarının etkisini hissettirdiği günlerde öğrencilerin doktor ve hastane fobilerini yenmesi için bir etkinlik düzenledi. İntern Doktor Muhammed Fatih Gökçen’i ağırlayan Şirin Ada Çocuk Akademisi’nde minik öğrencilere hastalıklardan nasıl korunacakları öğretildi. Doktor ve hastane fobilerini yenmeleri için İntern Doktor Muhammed Fatih Göçmen ile sohbet eden minik öğrenciler sağlıklı beslenme tavsiyeleri aldılar.

Öğrencilere ‘yaşayarak ve uygulayarak’ eğitim vermeyi öncelik haline getiren Şirin Ada Çocuk Akademisi’ne konuk olan İntern Doktor Muhammed Fatih Göçmen ile bol bol vakit geçiren minik öğrenciler, Göçmen’i muayene etmeyi ve iğne yapmayı da ihmal etmediler.

Derya Özsakallı Alp : Eğitimde uygulamaya önem veriyoruz

İntern Doktor Muhammed Fatih Göçmen’i okullarında ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Derya Özsakallı Alp, “Kış aylarının etkisini arttırdığı günleri yaşıyoruz. Öğrencilerimizin hasta olmaları durumunda hastane ve doktor korkularını yenmeleri için böyle bir etkinlik düzenledik. İntern Doktor Muhammed Fatih Göçmen’i ağırladık. Burada hedefimiz çocuklarımızın doktor ve iğne korkularını yenmesi. Aynı zamanda çocuklarımızda doktoru muayene ettiler. İğne yaptılar ve birlikte oyunlar oynadılar. Eğitimde uygulamaya çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın uygulayarak ve yaşayarak öğrenmeleri daha kolay ve kalıcı oluyor. Bu gibi etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.