CHP Efeler İlçe Kongresi’ne katılan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan çok sert bir konuşma yaptı. Konuşmasında AKP’nin Aydın milletvekillerini eleştiren Tezcan, “Hizmetin nüne bariyer koyma peşindeler” dedi.

‘Seçimden seçime akıllarına geliyor’

Konuşmasında AKP’nin Aydın milletvekillerine yüklenen Tezcan, “İktidar partisi milletvekillerinin akıllarına seçimden seçime Aydın’ın hizmetleri geliyor. Otoyol seçim zamanı, hastane seçim zamanı, hızlı tren, Aydın’daki işsizlik, esnaf, çiftçi seçim zamanı akıllarına geliyor. Seçim biter akıllarından gider. Aydın’ın bu dertlerinden bahseden bir tane iktidar partisi milletvekili görüyor musunuz? Hizmet edenin hizmetini kilitlemekle meşguller” dedi.

“Başka bir devletin temsilcisi gibi ‘Bırakın, başka yere gidecek’ dediler”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Volkswagen çağrısını hatırlatan CHP’li Tezcan, “Bakın Volkswagen Aydın’a gelsin dedi Büyükşehir Belediye Başkanımız bir çağrı yaptı. Biz de katıldık o çağrıya. Bütün Aydın’ın odaları, belediyeler ve özellikle milletvekilleri bu işe sahip çıkalım dedik. Sahip çıkmak bir tarafa, başka bir devletin temsilcisi gibi ‘bırakın başka yere gidecek’ dediler. Onlar bakarken Manisa yatırım sözünü aldı. Ne oldu şimdi? Yıllardan bu yana bir yatırımcı Manisa’ya yatırım yapmak isterse Manisa teşvikte daha iyi, çünkü Manisa teşvikte 3.bölge. Yan yana iki il, Aydın teşvikte 2.bölge. Yatırımcı Aydın’a gelirse daha çok vergi ödeyecek, Manisa’ya giderse daha az vergi ödeyecek. İktidar milletvekillerine yıllardır söylüyoruz. Bu teşvik sistemini değiştirmek için bir adım atmışlar mı? Yine atmamışlar” dedi.

‘Hizmetin önüne bariyer koyma peşindeler’

Konuşmasına devam eden CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Onun peşinde değiller bunlar. Bunlar neyin peşinde; Aydın’da olur da Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, Millet İttifakı’nda olan belediyelerin olur da bir zerre başarılı hizmeti olursa bir dahaki dönemde aldığımızın daha da altında oy alırız telaşıyla hizmetin önüne bariyet koyma peşindeler. Büyükşehir Belediye Başkanımız söyledi ya, biz yüzde 64 alacağız ama aynı adayı gösterirlerse yüzde 70 alacağız diye. İşte niye, hizmeti engelleyeni Aydın halkı biliyor” dedi.

‘Tarım Bakanı’na gittiler, elleri boş döndüler’

Çiftçinin sorunlarıyla ilgili de konuşan Tezcan, “Geçen bütün Ziraat Odası Başkanları Aydın’a geldi. Milletvekili arkadaşlarımızla görüştük. Pamukla ilgili en önemli sıkıntı primler açıklansın, erken verilsin ve 1.5 TL olsun diye. Sadece şunu söyleyeceğim; Tarım Bakanı’na gittiler, elleri boş döndüler. Tarım Bakanı’na giderken Aydın’ın iktidar milletvekilleri, Ziraat Odası Başkanları’nın arkasında değildi. Aydın’ın iktidar milletvekilleri çiftçinin, işsiz gençlerin, emeklinin dertlerinin arkasında değil. Aydın’da esnafı, çiftçiyi, emekliyi, genci, kadını, erkeği görmeyen bir iktidar anlayışı önümüzdeki dönem sandığa gidecek ve sandıktan 2023 için vize isteyecek. Bu kongreden çıkacak kadrolar kapı kapı gezecek, ev ev girecek, çalmadık kapı bırakmayacak ve Aydın halkıyla beraber onlara avcunuzu yalayın. Geçti o devir diyeceğiz” şeklinde konuştu.