Kuşadası’nda faaliyet gösteren Şirin Ada Çocuk Akademisi, öğretmenlerine yönelik bir eğitim düzenledi. Stem+a eğitmeni ve yazar Naciye Deniz Özdek tarafından Şirin Ada Çocuk Akademisi’nde görevli tüm öğretmenlere stem+a eğitimi verildi.

Fen öğretimini kapsayan alanların bir bütün olarak öğretilmesi gerektiğini konu alan STEM eğitim modelinin önemi hakkında yapılan eğitimde Şirin Ada Çocuk Akademisi öğretmenleriyle beraber projeler hazırlandı.

Konuyla ilgili konuşan Şirin Ada Çocuk Akademisi Kurucu Müdürü Derya Özsakallı Alp, “Mutlu ve başarılı öğrenciler için kendini geliştiren, araştıran bir ekip ile çalışmak çok keyifli. Kurumumuzda stem+a eğitimini uyguluyoruz. İlköğretime geçiş yapacak öğrencilerimizin fen öğretimini kapsayan alanlarda en iyi gelişimi göstermesini amaçlıyoruz” dedi.

STEM+A nedir?

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma. Fen öğretimini kapsayan alanların ilk ve orta öğretimde bir bütün olarak değil de, birbirinden ayrı olarak öğretilmesinin sakıncalarını bertaraf etme fikrine dayanıyor ve dünyada giderek daha fazla önem kazanıyor.
STEM eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler fen alanlarında da çalışma kapasitelerini artırıyor. İlk ve orta eğitim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısını güçlendirmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesi STEM eğitiminin öğrencinin hayatı boyunca düşüncelerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.