Sarıçay Barajı’nın inşaatıyla ilgili müteahhit pozisyonunda bulunan DSİ’nin şantiye çalışmalarını inceleyen AKP’li milletvekilleri, Sarıçay Barajı’nın parasının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini açıkladı.

AKP’nin Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Metin Yavuz basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Mustafa Savaş ve Metin Yavuz, Sarıçay Barajı’nın tüm maliyetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeneceğini söyledi.

Bilindiği gibi, AKP’li milletvekilleri tarafından bir süre önce Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıçay Barajı’nın yapımına katkısının olmadığını ileri sürülmüştü. Yapılan araştırmada ise Sarıçay Barajı’yla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi ve DSİ arasında yapılan protokol ile tüm maliyetin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı ortaya çıkmıştı.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Büyükşehir Belediyesi’nin DSİ ile devam eden protokolleri var. Bu da aynı pozisyonda” ifadelerini kullandı.

Ak parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Büyükşehir Belediyesi belirli taksitler ile barajın parasını ödeyecek” dedi .

Sarıçay Barajı’yla ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulunan AKP’li vekillerin şimdiye kadar neden kamuoyunu yanıltmaya çalıştıkları ise bilinmiyor.