Sarıkaya’yı sert sözlerle eleştiren Gürbilek, “Siyaseti sıradanlaştırmanın zirve yaptığı bir dönemde SP Kuşadası ilçe Başkanı Yasin Sarıkaya’nın da bu kervana katılıp yaptığı açıklamalar öncelikle çirkindir ve bir ilçe başkanına kesinlikle yakışmamaktadır.Kendisini bu gerçek dışı paylaşımından ötürü kınıyorum” dedi.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Gürbilek şu ifadeleri kullandı :

Sevgili Kuşadalılar, Değerli hemşerilerimiz. Saadet Partisi(SP) Kuşadası ilçe başkanı Yasin Sarıkaya’nın, Parti Meclisi üyemiz ve Aydın milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan’a yönelik sosyal medyadan yaptığı çirkin ve talihsiz açıklamasını üzüntüyle okudum. Yasin Sarıkaya, bir ilçe başkanına yakışmayan şekilde Sayın Bülent Tezcan’ın Kuşadası ziyaretini çarpıtmış, sanki dar bir alanda ve sadece birkaç partiliyle gerçekleşmiş imajı vermek için tamamen yalan ifadeler kullanmıştır. Oysa Sayın Parti Meclis Üyemiz ve Aydın Milletvekilimiz Bülent Tezcan, Yasin Sarıkaya’nın çamur atmasının aksine önce ilçe örgütümüzü ve ardından da belediye Başkanlığı’nı ziyaret etmiş, Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’den devam eden ve gerçekleştirilecek hizmet ve yatırımlarla ilgili bilgi almış, sonrasında ise Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Kent Konseyi ve TÜRSAB Kuşadası Bölge Temsil Kurulu’nu ziyaret etmiş ve önemli görüşmeler yapmıştır. Sayın Bülent Tezcan, Kuşadası’ndaki bu önemli ziyaretlerin akabinde ise Aydın’ın diğer ilçelerinde de önemli ziyaretler gerçekleştirmiş ve açılışlara katılmıştır.
Siyaseti sıradanlaştırmanın zirve yaptığı bir dönemde SP Kuşadası ilçe Başkanı Yasin Sarıkaya’nın da bu kervana katılıp yaptığı açıklamalar öncelikle çirkindir ve bir ilçe başkanına kesinlikle yakışmamaktadır.Kendisini bu gerçek dışı paylaşımından ötürü kınıyorum.