Konuyla ilgili açıklama yapan Aykut, “Söz konusu olay yaşanırken arkadaşımın iş yerinin ona vermiş olduğu araçta alkollü yakalanıp ceza yeme korkusundan dolayı polisin ‘dur ihtarına’ uymadı. Yapılanın yanlış olduğunu söyleyip Rüştü Yetkin Polis Karakolu’na kendi rızamızla gitmemizi sağladım ve akabinde rutin işlem olarak karakolda ifademiz alınmıştır. Dur ihtarına uymadığımız için polis ekipleri rutin kontrol olarak bir takım testler için hastaneye sevkimizi sağlamıştır” dedi.

Öte yandan, hastanede yapılan testlerin de negatif çıktığını belirten Aykut yasal süreç başlatacağını söyledi.

Olay

İddiaya göre; AKP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı ve Efeler Belediye Meclis Üyesi Abdulhamit Burak Aykut, yanında bulunan arkadaşıyla seyir halindeyken polisin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Polisten kaçmaya çalışan AKP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Abdulhamit Burak Aykut polis aracına çarptı. Polis aracına çarpmasına aldırış etmeden yoluna devam eden Aykut’u polisler Denizli Çevre Yolu’nda kıstırdı.

AKP’li Başkanın araçtan dışarı bir şey attığını fark eden polis ekipleri olay yerinde inceleme yaeptı. Yapılan inceleme sonrasında camdan atıldığı tespit edilen maddenin skunk isimli sentetik uyuşturucu olduğu ortaya çıktı.