Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, AKP’li Nedim Kaplan’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Akın, “Daha geçen ay büyükşehir belediyesinin meclisinde Özlem Çerçioğlu tarafından bir kez daha süt dökmüş kediye döndürülen bizim Nedim, vatandaşa kaplan kesilmiş. Nedim yine bilgisizliğinin kurbanı olmuş. Bakalım önümüzdeki dönemde paçalarından daha ne inciler dökülecek, belediyeciliği ne kadar zamanda öğrenecek” dedi.

Açıklamasında AKP’li Nedim Kaplan’ın su borcunu ASKİ’ye ödeyen bir vatandaşa haciz gönderdiğini açıklayan Akın şu ifadeleri kullandı :

Konu şu: Nedim efendi, vatandaşımızın 2007 yılından kalan su borcu için haciz çıkartmış. Üstelik mükerrer olarak ve bu vatandaşımız borcunu konunun asıl muhatabı ASKİ'ye ödemişken.Konunun asıl muhatabı diyorum, çünkü 2014 yılında Aydın büyükşehir belediyesi olduğu andan itibaren suyla ilgili bütün alacaklar ASKİ tarafına geçti. Vatandaşlarımız da borcunu ASKİ'ye ödemiş ve konu kapanmış. Ama Nedim yasalardan haberdar olmadığı için benim alacağım var diyerek vatandaşımıza haciz çıkartmış. Vatandaşa kaplan kesilen Nedim'e söylenecek bazı sözlerimiz var: Belediye başkanı olduğun ilçede yaşayan vatandaşlarımıza haksız yere haciz çıkartıyorsun. Yaptığın her hareketle belediyeciliği bilmediğini tekrar tekrar gösteriyorsun. Bu işbilmezliğinle bırak belediye başkanı olmayı, belediyenin önünden bile geçmemen gerekiyor. Gözünü hırs bürümüş. O kadar hırslanmış ki hiç araştırmadan, belediyeciliği, yasaları öğrenmeden Koçarlı halkından haksız yere para almaya çalışıyorsun. Nedim efendi! Sana oy veren vatandaşlarımızın yüzünü kara çıkarıyorsun. Bu işleri bilmiyorsun gel sana ders verelim, belediyeciliği öğretelim. Bilmiyorsun, bir bilene sor. Ama sen bu işi öğrenene kadar da olan vatandaşımıza olacak.