Dünyanın en büyük uçak batığı olma özelliğini taşıyan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak 7 tırla Güzelçamlı’ya getirilen, ardından 30 gün boyunca yeniden montajlanarak Kuşadası Körfezi’nde batırılan Airbus A300 için dünyaca ünlü televizyon kanalı BBC Kuşadası’na geldi.

54 metre uzunluk, 44 metre kanat genişliğine sahip görkemli uçak batığı için Kuşadası’na gelen BBC ekibi, batıkta ve karada çekim yaptı. BBC ekibinin de dalış yaptığı Airbus A300’de balık popülasyonunun arttığı görüldü.

Kuşadalılar Çerçioğlu’na minnettar

BBC ekibinin Kuşadası’nda yaptığı çekimlerden dolayı çok memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Sayın Çerçioğlu dalış turizmini hareketlendireceğiz demişti. Şimdi meyvelerini toplamaya başladık. Zaten uçak için çok sayıda insan rotasını Kuşadası’na çevirdi. Şimdi de BBC kanalı geldi. Kuşadası’nın tanıtımı için çok faydalı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu ‘Kuşadası’nı dalış turizminin merkezi haline getireceğiz’ demişti

Dünyanın en büyük uçak batığı olma özelliğini taşıyan Airbus A300 ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Amacımız Kuşadası'nı dalış turizminin merkezi haline getirmek. Amacımız sualtı yaşamını korumak. Ve bu amaç ışığında en büyük uçak batma sahnelerinden birine tanıklık ettik.Asıl amacımız Kuşadası'ndaki turizmi çeşitlendirmek ve 12 aylık bir sezona yaymak” demişti.