Aydın’da yıllardır uçuşlara açılmayı bekleyen, siyasetçilerin söz vermekten yorulmadığı ancak vatandaşın beklemekten yorulduğu Çıldır Havalimanı’yla ilgili AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dan açıklama geldi. Çıldır Havalimanı’nın uçuşlara açılmasını ‘hovardalık’ olarak tanımlayan Yavuz, “Vatandaşımız da ya da insanız biz de istiyoruz ki; Kapımızın önünde havaalanımız olsun hemen binelim gidelim.  Bu ülkenin daha önce bu tarzda yapılmış hovardalıkları olabilir. Ben buna hovardalık diyorum. Mevcut havalimanında iyileştirme yaparak büyük montanlı yolcu uçaklarını indirebilmek ilk etapta zor gözüküyor çünkü mevcut pistin ciddi şekilde elden geçirilmesi lazım. İkinci olarak da büyütülmesi lazım ve bir o kadar daha pist yapılması gerekiyor” dedi.

Çıldır Havalimanı’nın açılmasını isteyen vatandaşlara yönelik de konuşan Yavuz, havayolunu kullanmak isteyenlerin İzmir’e gidebileceğini söyledi.

Mustafa Savaş ve Binali Yıldırım da söz vermişti

Aydın’da iktidar siyasetçilerinin neredeyse tamamı Çıldır Havalimanı ile ilgili defalarca açıklama yaptı. AKP’nin Aydın Milletvekili Mustafa Savaş daha önce yaptığı açıklamada, “Aydın için Çıldır büyük bir avantaj. Yapılan fizibilite çalışmalarında çok az bir maliyetle Çıldır’ın hizmete açılabileceği tespit edildi. Başbakanımıza ve Bakanlara Çıldır’a özel uçaklarıyla indiklerinde Çıldır Havaalanı talebimizi söyledik. Çıldır’a indiklerinde onlar da Çıldır’ın yolcu taşımacılığında da kullanılabileceğini gördüler. Aydın’ın yatırım programında Çıldır Havaalanı’na öncelik verilecek” demişti.

Son Başbakan ve TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım da, “Aydın Çıldır Havalimanı’nı da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.