AKP Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’nın Büyük Menderes Nehri ile ilgili yaptığı açıklamaların yalan olduğu ortaya çıktı. Aydın Denge Gazetesi’yle beraber Menderes Nehri’nin geçtiği bir bölgede çeşitli açıklamalarda bulunan Gülaştı’nın iddialarına Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden belgeli yanıt geldi.

Gülaştı’nın iddialarının aksine, Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nden deşarj edilen suyun 24 saat boyunca Bakanlık ve ASKİ tarafından kontrol edildiği ortaya çıktı. Öte yandan, tesisten deşarj edilen suyun Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca akredite edilmiş labaratuvarlarda sürekli analiz edildiği öğrenildi.

‘Protokol yalanı’da tutmadı

Son günlerde izlediği yayın politikasıyla okuyucularının tepkisini toplayan Aydın Denge Gazetesi’ne açıklama yapan AKP Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’nın protokol yalanı da tutmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin topu DSİ’ye attığını öne süren Gülaştı’nın iddialarının aksine, DSİ Genel Müdürlüğü Atık Su Dairesi Başkanlığı tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne 30.05.2019 tarih ve 359180 sayılı yazı ile Büyük Menderes Havası Atık su Toplama ve Arıtma Tesisleri yapımı ile ilgili geri ödeme planını içeren protokol gönderildiği ortaya çıktı.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nde protokolün görüşüldükten sonra alınan yetki ile imzalandığı ve DSİ Müdürlüğü’ne iletildiği öğrenildi.