31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 60’a yakın oy alarak Kuşadası Belediye Başkanı seçilen Ömer Günel’in başarı grafiği her geçen gün yükseliyor. Seçim döneminde verdiği sözleri tek tek yerine getiren Başkan Günel’in çalışmaları Kuşadalılar tarafından da beğeniyle izleniyor.

Başkan Günel’in 6 aylık performansının başkanlık döneminde yapacaklarının işareti olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Ömer bey seçildikten sonra hızlı bir şekilde göreve başladı. İlk başta yeni olduğu için bu kadar ilgili olduğunu düşünmüştük ancak yanılmışız. Kendisi seçildiği günden bugüne performansını arttırıyor. Kuşadası için ilk kez bu dönem umutlandık” ifadelerini kullandı.

Tüm kadrosuna talimat verdi : Vatandaşa gidin

Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Belediyesi’nde görevli bürokratlarla bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, birim müdürlerinin vatandaşa gitmesini istemişti. Hizmet için ‘sahayı’ işaret eden Başkan Günel, “Bu koltuklar hiç birimize ait değil. Tüm birim amirlerimizi sahada etkin olarak görmek istiyorum. Sorunu tespit ettiğinizde, çözümü de tespit etmiş olmanız gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

‘Sokakta olacağım’ demişti, sözünü tuttu

Seçim döneminde ‘Benim makamım sokaklar’ olacak diyen Başkan Günel sözünde durdu. Göreve gelir gelmez makam araçlarının kademeye çekilmesi talimatı veren Başkan Günel, mobil ofis olarak kullanılacak hizmet aracı satın aldırdı.

Mobil ofis ile günün büyük bölümünü vatandaşlarla geçiren Başkan Günel, sorunları yerinde tespit ederek çözümü için ilgili birimlere talimat veriyor. Vatandaşlarla daha kolay bir araya gelen Başkan Günel, kendisine iletilen talep ve önerileri de yakından takip ediyor.

Sorunsuz üst yapı hedefleniyor

Başkan Günel’in seçilmesiyle beraber üst yapı çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte büyük dönüşüm hamlesi başlatıldı. Binlerce metre yol çalışmasının yapıldığı Kuşadası’nda sorunsuz üst yapı hedefleniyor.

Kuşadası Belediyesi’nin mali durumu nedeniyle borçlanmadan hizmet üretmeye çalışan Başkan Günel’in talimatıyla Kuşadası Belediyesi Asfalt ve Parke Şantiyesi tam kapasite çalışmaya başladı. Şantiyede üretilen malzemelerin kullanıldığı çalışmalar, merkez ve mahallelerde eş zamanlı olarak devam ediyor.

Daha yeşil bir Kuşadası

Başkan Günel’in göreve gelmesiyle beraber, inşaat ruhsatı için belediyeye başvuruda bulunan müteahhitlerden peyzaj projesini istenmeye başlandı. Daha yeşil bir Kuşadası yaratmak için kararlı olan Kuşadası Belediyesi, inşaatı tamamlamasına rağmen peyzaj projesini hayata geçirmeyenlere iskan ruhsatı vermiyor.

Öte yandan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, ‘inşaat yapılacak alanlarda bulunan ağaçların kesilmeden uygun yere nakledilmesi’ talimatı verdiği öğrenildi. Önceki dönemde İlçe Tarım Müdürlüğü’nün izniyle arsa sahipleri tarafından ağaçlar kesildikten sonra inşaata başlanabiliyordu. Yeni dönemde arsa sahipleri Kuşadası Belediyesi’ne başvurarak, inşaat yapacakları alanda bulunan ağaçların naklinin yapılmasını talep edecek.