2007 yılında AKP hükümeti tarafından çıkartılan ‘Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’ sonrası yüzde 85’i jeotermal santrallerin kullanımına açılan Aydın’da jeotermal santrallerin zararları gündemden düşmüyor. Maden ve Petrol İşleri Müdürlüğü (MİGEM)’in belirlediği alanlara jeotermal santrali kurulabiliyor. MİGEM tarafından belirlenen alanlar için diğer işlemler ise bağlı bulunulan valilik tarafından yürütülüyor.

AKP hedef şaşırtıyor

Aydın’da son günlerde yeniden hissedilmeye başlanan ‘çürük yumurta kokusu’ sonrası AKP’li vekiller yeniden hedef şaşırtmaya çalıştı. MİGEM’in belirlediği alanlarda Valilik tarafından yürütülen işlemler sonrası çalışmaya başlayan jeotermal santrallerine ‘ilçe belediyeleri izin veriyormuş’ algısı yaratmaya çalışan AKP’li milletvekillerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Jeotermal santrallerin denetim eksikliği olduğunu belirten vatandaşlar, “İktidarın milletvekillerinin jeotermal sevdasını anlamak mümkün değil. Bu memlekette hepimiz yaşıyoruz. Ne zaman jeotermaller ile ilgili bir konu olsa bakıyoruz AKP’li milletvekilleri canla başla savunmaya geçiyor. Biraz memleketlerini düşünsünler” şeklinde sosyal medya üzerinden çok sayıda yorum yaptı.