İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) işten çıkarmaların ardından eylemler bir süredir tartışılıyor. Çıkarılan isimlerden biri de hem geçmişte AKP milletvekili aday adayı olan hem de seçim dönemindeki paylaşımlarıyla Binali Yıldırım’a destek veren İBB Medya A.Ş.’de görevli Mihriban Çetinel.

İşten çıkarılma süreciyle ilgili olarak konuşan Çetinel, “Beni gelen genel müdürle 3 haftalık bir çalışma sürecim oldu, yönetici asistanlığı görevime devam ettim. Bizim sigorta çıkışımız 20 Ağustos’ta yapılmış ama ben bunu bilmiyordum ve 21 Ağustos’ta işe geldim. Gün içinde çalışırken şirket içinde birkaç arkadaşımız genel müdürle görüşmek için randevu istediler. Doğal olarak bunları da biz ayarlıyoruz. Ben konuyu sorduğumda, şirkette 50 kişilik bir listenin dolaştığını isimlerimizin olduğunu ve işten çıkarıldığımızı söylediler. Ben konuyu o anda öğrendim. Arkadaşların görüşme isteğini genel müdüre ilettiğimizde kendisi görüşmek istemedi ilk etapta. Sonra ben de arkadaşlara listede ismimin olup olmadığını sordum. Dediler ki, herkes listede isminin olup olmadığını insan kaynaklarına çıkıp öğreniyor. İnsan kaynaklarına sorduğumda listede ismimin olduğunu, iş akdimin sonlandığını bana o anda söylediler. Ben işten çıkarıldığımı böyle öğrendim. Arkadaşlardan biri genel müdürle konuşmaya girdiğinde sormuş biz neden çıkarılıyoruz diye. Genel müdürün cevabı ‘İBB yönetim kurulun kararı. Listedeki isimler oradan geldi'” ifadelerini kullandı.

Tarafsız Haber Ajansı‘na konuşan Çetinel, “Benim milletvekili aday adaylığımdan bana vurmaya çalışıyorlar. Benim trol olduğumu, milletvekili aday adayı olup da işe gelmediğimi söylüyorlar. Ben milletvekili aday adaylığı dönemimde her gün işe gelip gittim. Ben trol değilim, bankamatik memuru değilim. Ben her gün işime geldim ve kart giriş çıkışlarım sabit, isteyen görebilir.” iddiasında bulundu.

Çetinel, “İki seçim arasında işe alınan arkadaşlar nasıl yerleştirildiler bu işlere?” sorusuna ise şu ifadelerle cevap verdi:

“Bu sorudan şu çıkıyor; diyelim ki seçim zamanı AK Parti sayesinde ya da AK Partili yöneticiler sayesinde işe başvurmaları önerildi. Bu adam sadece bağlantılarını kullanarak, İBB’ye başvurmuş, İBB’deki yöneticiler de gerekli, yeterli olduğunu görüp işe almışlar diyelim. Bu şekilde ilerlemiş ve işe girmiş. Şimdi bu adam işe girdikten sonra hiçbir şekilde AK Parti ile ya da bu ideolojik savaşlarla, seçimle hiçbir alakası olmamış işine gücüne bakmış çalışmış. Böyle insanlar var aramızda ve sen bu adamı sadece AK Parti referansı ya da AK Parti’nin yönlendirmesiyle işe başlamış sana da hiçbir zararı dokunmamış bir insanı niçin işten atarsın? AK Parti’ye oy verdiğini düşünerek işten atıyorsun. Ama belki bu adam seni destekledi nereden biliyorsun?”

“İMAMOĞLU’NU SAVUNMAMAKLA DOĞRU YAPMIŞIM”

AKP Milletvekili Binali Yıldırım’ı sevdiğini belirten Çetinel, “Ekrem İmamoğlu’nu da seviyordum. Çok samimi söylüyorum; seçim döneminde Ekrem İmamoğlu ile ilgili hep şunu söyledim; gerçekten çok kucaklayıcı konuşuyor, yeni bir vizyon getirecek İstanbul’a. Belki bizim de fikirlerimizi değiştirebilir, noktasında hep yorumlar yaptım. Ailemde de hep bu konuşuluyordu. Biz gerçekten inanmıştık, bir şeyler değişecek diyorduk.” derken “sitem”ini ise şu sözlerle dile getirdi:

“Ama söylenenler ile yapılanlar bu şekilde olunca o zaman diyorsun ki, evet ben inanmamakta ya da CHP’yi savunmamakla doğru yapmışım. Ekrem İmamoğlu gerçekten zeki olduğunu düşündüğüm bir adamdı. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadan, siyasi tercihlerine bakmadan, gerçekten partizanlık yapıp ona hakaret eden, rencide edici söylemleri olan insanları çıkarsaydı ben buna karşı değilim.