Uyguladığı alternatif tedavi yöntemleri ve parapsikoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tüm dünyanın yakından tanıdığı ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, 15 Temmuz hain kalkışmanın yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Ünlü hocanın sevenleriyle bir araya gelerek yaptığı açıklama kısa süre içerisinde Milliyet, Habertürk, Mynet, Haberler gibi bir çok basın kuruluşunun manşetlerinde yer aldı.

Okuyanları duygulandıran açıklamasında 15 Temmuz’da darbeye karşı mücadele edenleri “Ölümü öldürenlerin destanı” olarak adlandıran Aydınlı Mehmet Hoca, demokrasi, milli irade ve özgürlük çağrısı yaptı. Milletin göreve getirdiğini yine ancak milletin görevden alabileceğini vurgulayan ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, Türkiye’de cuntalar, darbeler, muhtıralar ve baskıların sona erdiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği duruşla beraber artık millet iradesinin geçerli olduğunun tescillendiğini belirten hoca, “Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan onurludur” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi yaşananları “Önce devletim diyenlerin zaferi” olarak değerlendiren Aydınlı Mehmet Hoca, “O gün devletimize ve milletimize tuzak kuranların hesabı, Allah’ın hesabı karşısında kaybetmiştir. El-Hubbu min Allah yani Allah için sev! Allah için olmayan sevgi ölür. Hiçbir şeyi Allah’ tan esirgemeyin! Allah’ın sevgisini yitirmekten korkun! Sevginin kaynağı El VEDUD” şeklinde konuştu.

Açıklamasına devam eden ünlü hoca, “O gün bu coğrafyada al bayrağın inmeyeceği, ezan sesinin dinmeyeceğinin nişanıdır. Baştakalkışmanın seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halis Demir gibi kahramanlarımız olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Devletimiz var olsun. Milletimiz sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Binlerce paylaşım aldı

Öte yandan Aydınlı Mehmet Hoca’nın açıklamasına yer veren Milliyet, Habertürk, Mynet, Haberler, İHA gibi platformlar aracılığıyla binlerce vatandaş ünlü hocanın açıklamasını paylaştı. Habere sosyal medya üzerinden yorum yapan vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadıklarını belirten açıklamalar yaptı.