Ziyarette, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çağrısıyla gündeme gelen Volkswagen’in 123.fabrikasının Aydın’a kurulmasıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ‘Bu Aydın’ın başına konmuş talih kuşudur’ dedi. Volkswagen yatırımının Aydın’a gelmesi durumunda Aydın’ın ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Şahin, “Bu konuda desteğimiz tamdır. Bunların böyle bir yere verilmesi, bizim yapacağımız faaliyetlere göre ekonomik kat be kat katkı sağlayacaktır. Bu proje 4 bin kişi istihdam sağlayacak. Yan sanayimiz var ama daha da gelişecek. Bunların yaratacağı katma değer, Aydın tarihinde görmeyeceğimiz bir şekilde olacaktır” dedi.

Herkesin desteğini istedi

Açıklamasında Volkswagen yatırımının Aydın’a gelmesi için herkesi destek olmaya çağıran AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Aydın’ın kanaat önderlerinin buna sahip çıkması lazım. Bu ilimizin bir projesi ve bunu desteklememiz lazım. Böyle bir fırsatı tepmek, buna karşı çıkmak akıl alır bir şey olmaz. Çaba göstermemiz gerekiyor” dedi.

Havaalanı mesafe problemi yok

Adalet ve Kalkınma Partisi Metin Yavuz, katıldığı bir programda Aydın’ın havaalanına uzak olduğunu söylemişti. Havaalanı mesafesiyle ilgili de konuşan Şahin, “Havaalanına 100 kilometre mesafedeyiz. Aydın havaalanına yakın bir konumda. Artık 100 kilometre kısa mesafe” dedi.

ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş : ‘Yer sıkıntımız yok’

Ziyarette konuşan ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş da Volkswagen’in fabrikasının Aydın’a gelmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Manisa’nın Volkswagen fabrikası için yeterli alana sahip olmadığını belirten Maraş, “Bizim Aydın’da 7 tane OSB’miz var. 2.5 milyon m2, daha sınırlarımız içinde 2.5 milyon m2 daha kamulaştırma yapacağımız alanımız var” dedi.