Listenizdeki her boşanma hukuku avukatı ile tek tek görüşerek randevu alın. İdeal olarak, en az üç şansa sahip olmak istersiniz. Bu zaman alıcı bir süreç olsa da, tanıştığınız ilk avukat ile anlaşma dürtüsüne direnin.

 

Mali Durumunuzu Göz Önünde Bulundurun

Mali durumunuz kısıtlıysa, ücretsiz danışma hizmeti sunan baroya bağlı boşanma avukatı tarafından destek görme eğiliminde olabilirsiniz. Ücret ödeyerek anlaştığınız avukatlardan bazılarının toplantıyı yalnızca bir müşteri olarak imzalamaya sizi ikna etmek için bir satış olarak görebileceğini unutmayın. Danışmanlık ücreti kötü bir şey değildir ve avukatın davanızı yeterince değerlendirdiği konusunda size güvence verebilir.

 

Araştırma Yaparak Her Randevuya Hazırlanın

Potansiyel avukatlarınız, medeni ve mali geçmişinizin tüm ilgili ayrıntılarını okuyorlarsa, davanızı ve size yardımcı olma yeteneklerini daha iyi değerlendirebileceklerdir. Tüm varlıklarınızın, borçlarınızın ve gelir kaynaklarının ayrıntılı bir listesini görüşmeye getirin. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca sahip olduğunuz vergi beyannamelerinin kopyalarını derleyin, özellikle de siz ve eşiniz anlaşmalı boşanma için başvurduysanız bu belgeler son derece önemlidir.

 

Ortak evliliğinizdeki çocukların doğum tarihleri, iş durumları, eğitim görüp görmedikleri gibi önemli olayların bir özetini veya taslağını hazırlamayı da düşünebilirsiniz. Belli bir belge veya bilgiyi yanınızda getirmeniz söylendiyse, her randevu için bunları yanınıza aldığınızdan emin olun. Eşinizle boşanma sürecinde anlaşmazlıklara yol açma potansiyeli bulunan mal var varlığı, küçük çocuk gibi durumlar söz konusuyla bu sürece belgelerle hazırlanmanız ekstra önem kazanır.