Koçarlı’nın AKP’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatıyla, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin belirli noktalarına asılan pankartlar söktürüldü. Sabaha karşı Koçarlı Belediyesi’ne ait araçlarla pankartın bulunduğu alana gelen Koçarlı Belediyesi personeli, pankartları sökerek götürdü.

Bilindiği gibi, maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İkizdere Barajı’ndan elde edilen su, yine Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Koçarlılı vatandaşlara ulaştırılıyor.

Kaplan’dan pankart talimatı

31 Mart’ta yapılan seçimlerden sonra ilçesine daha fazla hizmet üretmek yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle gerginlik yaratmaya çalışan AKP’li Nedim Kaplan, bu kez de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Su hayattır. İçme suyumuz Koçarlımıza hayırlı olsun” yazılı pankartları söktürdü.

‘Nedim Kaplan bu işleri bıraksın’

Kaplan’ın tutumunun yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu neyin hazımsızlığı? Ortada bir hizmet var. Nedim Kaplan bu işleri bıraksın, hizmet üretsin. Seçimden önce yeni belediye hizmet binası yapacağını söylemişti, ne oldu o iş? Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni karşısına alan belediye başkanlarının hali ortada. Daha fazla hizmet için kurumları karşısına almaması gerekiyor. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

İkizdere Barajı’nın tüm maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor

Öte yandan, İkizdere Barajı’yla Efeler, Koçarlı, İncirliova ile Umurlu, Ovaeymir, Çeştepe,Tepecik, Acarlar, Osmanbükü, Işıklı, Kadıköy, Yeniköy, Şevketiye, Kuyulu, İmamköy, Erbeyli, Kardeşköy, Kocagür, Akçeşme, Dereağzı, Gerenkova, Hacıaliobası, Sandıklı mahalleleri ile birlikte toplam 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

320.000.000 TL’ye mal olan tesislerin tüm maliyeti ise Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Yapılan protokol gereği tüm maliyet Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek. Şu ana kadar ise 37 milyon lira ödendiği ve ödemelerin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.