Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve sonbaharda başlaması beklenen 7.Olağan Büyük Kongre süreci öncesinde teşkilatlarda hareketlilik başladı. Milletvekilleri ise kendileriyle uyumlu İl Başkanları’nın göreve gelmesi için harekete geçti.

Aydın’da AK Parti’ye yakın kesimlerden edinilen bilgiye göre, milletvekillerinden Metin Yavuz ve Mustafa Savaş arasında İl Başkanı konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. Hem milletvekili hem de MKYK üyesi olan Metin Yavuz, geçmiş dönemlerde belediye başkan aday adayı, il başkanı aday adayı, milletvekili aday adayı gibi başvurularda bulunan Mimar Mehmet Arkun’u destekliyor.

Metin Yavuz’un aksine, Mustafa Savaş’ın il başkanı adayı olarak görmek istediği isim ise Avukat Mehmet Aydemir.

Geçtiğimiz günlerde Aydın’a yeni atanan İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz’ü ziyarete giden Metin Yavuz’a mevcut İl Başkanı Ömer Özmen’in yerine Mehmet Arkun eşlik etti. Yavuz’un hemen yanında yer alan ve sosyal medya hesabından yaptıkları ziyareti paylaşan Arkun’un il başkanı olarak şansının yüksek olduğu söyleniyor.

Mustafa Savaş’ın ise AK Parti Genel Merkezi nezdinde yaptığı girişimlerin karşılıksız kaldığı iddia edildi. Daha önce iki defa CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında seçim kaybeden Savaş’ın parti içi işleyişe karışmaması gerektiği düşünülüyor.