Tasarımcıların talebine göre imal edilen Copic marker kalemlerde koku anlamında herhangi bir rahatsızlık duyulmaz. Bu nedenle küçük alanlarda uygulama yaparken kokudan dolayı bir sorun oluşumu söz konusu değildir. Uçlarının değiştirilebilmesi ve mürekkep ile doldurulabilme imkânı sunulması sayesinde fonksiyonları ile Copic markerlar hem ekonomik hem de çevre dostu olarak ifade edilir.
Copic Marker Kalem Kalitesi

Uygulama yapılan kâğıdın yırtılması gibi olumsuz durumlar Copic marker ile yaşanmaz. Bunun yanında kuruyunca asitsiz bir dokuda olur ve çalışmaları engellemez. Kalemin ucu farklı bir renk ile birbiri içerisine girmez ve karışma gibi bir durum görülmez. Böylelikle renklerin harmanlanması konusunda oldukça başarılı etkiler gösterir.

Copic Marker Kalem Renkleri

Copic kalemlerde harften sonra 1, 2 ya da 3 numaralar yerleşir. En başta bulunan numara renklerin canlılığını ifade eder. Numara 0 ise o renk oldukça canlı olur. Sıfırdan dokuza doğru rengin canlılık seviyesi azalır. Daha sonra gelen numara ise rengin açıklığını ya da koyuluğunu belirtir. Birbirinden farklı renk alternatiflerinden oluşan Copic marker kalemlere  https://www.guvensanat.com/copic-marker  adresinden ulaşabilirsiniz.