Karayolları Müdürlüğü’nün yetki alanında bulunan Kuşadası Turgut Özal Bulvarı’nda hiçbir çalışma yürütülmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Yolun bir bölümünü yapan ancak çalışmaları durduran Karayolları Müdürlüğü’ne defalarca başvuran vatandaşların talepleri yanıtsız kaldı.

2013 yılında yapımına başlanan Kuşadası Çevre Yolu’nda çalışmaların bir türlü bitirilmemesini eleştiren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Yolun ciddi eksikleri var. Öncelikle proje bütünüyle tamamlanmadı. Yol yapımı Tütüncüler Kavşağı’nda son bulduğu için bu kavşaktaki tıkanıklık sorunu çözülemedi.  Tamamlanan mevcut yolun ışıklandırması 2 yıldır yapılmadı. Köprü altlarını her yağmur sonrası su basıyor. Yol üzerinde indirip bindirme alanlarının olmaması şoför ve yolculara büyük zorluklar yaşatıyor” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olan yollarda herhangi bir problem olmadığını ifade eden vatandaşlar, Karayolları Müdürlüğü’nün vazifelerini yerine getirmesini istedi.

Çerçioğlu ‘Yapamıyorsanız biz yapalım’ demişti

Turgut Özal Bulvarı’nda yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Yapamıyorsanız biz yapalım’ sözünü hatırlattı. Başkan Günel, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun da defaatle belirttiği gibi, Karayolları yapamıyorsa devretsin biz yapalım. Bizim için vatandaşımızın can ve mal güvenliği en önemli noktadır. Karayolları’nın bu vurdumduymaz tavrı ve yetki alanında bulunan konulardaki tedbirsizliği can kayıplarına sebep olabilir. Kimsenin canı yanmadan ya eksiklikleri tamamlasınlar ya da işi ehline bıraksınlar” ifadelerini kullandı.