Cem Celil Lale/HaberAydın - 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’li Nedim Kaplan’ın Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Koçarlı’da tepki toplayan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Daha önce Şehit Başbakan Adnan Menderes’in anı salonunun tahsisini iptal ettiren Nedim Kaplan, bu kez de belediye binasında asılı olan ‘Özlemle İzindeyiz’ yazısının üstünü kapattırdı.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının hemen altında bulunan ‘izindeyiz’ yazısının üzerini naylon benzeri bir maddeyle kapattıran Kaplan’ın hamlesi tepki topladı. Yazının değiştiğini gören Koçarlılılar ise AKP’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a tepki gösterdi.

Koçarlılılar’ın Atasının izinde olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Nedim Kaplan’ı bu yazı niye rahatsız etti acaba? Atatürk’ün izinde olmanın nesi kötü olabilir? Değiştirecek ne vardı? Keşke Atatürk’ün izinden gidebilseler” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir harekete geçiyor

Koçarlı Belediyesi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait binada değişiklik yapılması sonrası Büyükşehir harekete geçiyor. Gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı öğrenilirken, AKP’li Nedim Kaplan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait binada müdahale yapmaya yetkisinin olmadığı kaydedildi.

Seçim döneminde yeni bir belediye binası yapacağını söyleyen ancak seçimlerden bugüne herhangi bir girişimde bulunmayan Nedim Kaplan’ın bina konusunda ne yapacağı ise merak konusu oldu. Kaplan’ın yeni belediye binası vaadinin ‘boş’ olduğunu ifade eden Koçarlılılar ise Kaplan’ın seçim döneminde verdiği sözleri tutamayacağını düşündüklerini belirtti.