Daha önce sahte diploma skandalıyla gündeme gelen ve ardından yüksek güvenlikli cezaevine girerek tutuklu bir şahısla görüşüp CHP’li Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu’na FETÖ iftirası atması için tutuklu şahsa teklif götürdüğü söylenen Serhan Seyhan’dan AK Parti’yi karıştıracak bir paylaşım geldi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yapılacacak yürüyüşte FETÖ şüphelisi olanların yer alacağını öne süren Seyhan’ın paylaşımı, daha önce Söke’de yürütülen FETÖ operasyonları sırasında kardeşi ve yeğeni gözaltına alınan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a gönderme olarak değerlendirildi.

Daha önce de yaşanmıştı

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a yönelik daha önce de tepki gösterilmişti. Seçim döneminde bastırılan gizemli broşürlerde Metin Yavuz’un listeye girmesi eleştirilmiş, ‘Mustafa Savaş bunun hesabını nasıl verecek?’ gibi çarpıcı ifadeler kullanılmıştı.

Aydın’ın dört bir yanına dağıtılan gizemli broşürlerin arkasında da AK Parti’li önemli bir ismin yer aldığı iddia edilmişti.