Cem Celil Lale/HaberAydın - Fen İşleri olarak tam 234 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Fen İşleri olarak bu yıl ki bütçemiz 343 milyon lira. Bunun 258 milyonu yatırımlar için ödenek olarak ayrıldı. Toplam proje tutarımız 234 milyon lira olurken bu dönem içerisinde harcanan rakam 61 milyon lira oldu. Önceki yıllar harcaması 178 milyon olmak üzere 239 milyon liralık ödeme yapılmıştır” dedi.

Tamamlanan projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Çerçioğlu “ Aydın ili muhtelif cadde, mahalle, bulvar ve yollarda altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların bedeli 210 milyon liradır. Aydın-Denizli yolu, Tabakane deresi, Mimar Sinan Mahallesinde Çakırlar deresi üzerinde köprü yapım işi devam ediyor. Beton kilitli parke taşı bitti ve maliyeti 740 bin lira. Nazilli Taziye evi yapım işi bitti ve maliyet 350 bin lira. Aydın Tekstil Alanındaki restorasyonun birinci ihalesi yapıldı. Bunun da maliyeti 17 milyon lira. İlçelerde çelik sundurma yapım işi bedeli 1.5 milyon liraya mal oldu.Buharkent otogarı yapımı bitti. Bu projelerin toplam maliyeti 234 milyon lira” şeklinde konuştu.

ASKİ tarafından 258 milyon liralık yatırım

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından da 258 milyon liralık yatırım olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu, ASKİ olarak Söke, Sultanhisar,  Kuşadası, Karacasu, Koçarlı, Didim, Çine ile birlikte 17 ilçede çalışmaların devam ettiğini ifade etti.