Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sayısız sanat ve eğitim faaliyetini görmezden gelerek ilginç bir açıklama yapan Bayraktar’ın açıklaması, vatandaşlar tarafından ‘haftalık saçmalama açıklaması’ olarak değerlendirildi. Bayraktar’ın gündeme gelmek için sık sık bu şekilde açıklama yaptığını söyleyen vatandaşlar, Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali’nin yapıldığı gün böyle bir açıklamanın yayınlanmasını akıl tutulması olarak değerlendirdi.

Oda orkestrası vurgununa sahip çıktı

MHP İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar’ın savunduğu ‘Oda Orkestrası’nın da hiç kurulmadığı, Özer Kayalı ve yönetiminin orkestrayı kurulmuş gibi gösterip, fahiş fiyatla konser organizasyonları yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Kayalı’yla yakın ilişkileri olduğu bilinen MHP İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar’ın açıklamasının, Oda Orkestrası’nın kapatılmasından hemen sonra olması manidar bulundu.

Bilindiği gibi, Özer Kayalı ve yönetimi tarafından Oda Orkestrası kurulduğu öne sürülmüş ancak böyle bir orkestra hiç kurulmamış, eğitim vermemiş ve belediye bünyesinde de böyle bir sanatçı topluluğu hiç yer almadığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan, Kayalı ve arkadaşları tarafından belediye şirketi ARYA üzerinden sözde orkestraya da 114 bin lira para ödendiği ortaya çıkmıştı.