Saraçhane’deki belediye binası önünde CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı protesto eylemi yapan grup "Bize ne için orada olacağımız söylenmedi" açıklaması yaptı.

İstanbul’da tekrarlanan seçimler öncesi Ekrem İmamoğlu’nu protesto eden bir kısım İBB personelinin akıbetinin ne olacağına ilişkin konu konuşulmaya devam ediliyor.

İBB binası önünde basın açıklaması okunan ‘protestoya’ katılan söz konusu personelle ilgili İmamoğlu’ndan “Şunu işten çıkarayım, bunu kovayım böyle şeyler aklımın ucundan bile geçmez benim” açıklaması gelmişti.

İmamoğlu’nun seçimi kazanması ve mazbatasını alıp bugün itibariyle makam koltuğuna da oturması sonrası bu personeller söz konusu ‘protestoya’ baskı ile katıldıklarını dile getirme telaşına düştü. Posta yazarı Candaş Tolga Işık da bugün köşesini bu grubun sesini duyurmaya ayırdı.

İBB önünde bildiri okuyan çalışanlardan iki gündür kendisine mesajlar yağdığını belirten Işık, çalışanların mesajlarında “Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. ‘Şu saatte burada olacaksınız olmazsanız işinizden olursunuz’ diye talimat geldi. Mecburen gittik” dediğini aktardı.

Işık, kendisine gelen mesajları “Doğru mu değil mi, işler terse dönünce mi böyle söylüyorlar bilemem. Ama kendilerinden gelen bilgi aynen bu. Muhtemelen bu eylemleriyle ilgili İBB’de bir disiplin süreci başlatılacaktır. Sürecin sonunda çalışanlar tehditle oraya getirildiyse tehdit edenlere, gönüllü geldilerse bizzat kendilerine ceza verilebilir.” diyerek yorumladı.