Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve Türkiye’nin yakından takip ettiği isimlerden biri olan Aydınlı Mehmet Hoca, Ramazan Bayramı için kutlama mesajı yayımladı. Ramazan ayının içerisinde Kadir Gecesi’ni de bulunduran kıymetli bir ay olduğunu belirten Aydınlı Mehmet Hoca, “Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlamıştır. Ramazan ayı içerisinde nice güzellikleri barındıran kutlu bir aydı. İslam alemi olarak sabır ile oruçlarımızı tuttuk. Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v) inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek tutulan oruçların geçmiş günahlarımıza kefaret olacağını söylemiştir. Allah, tuttuğumuz oruçları makamında kabul buyursun inşallah” dedi.

Bayramların ülkemizde Mü’minler arası kardeşlik bağının güçlendiği zaman dilimleri olduğunu söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Bu zaman dilimi boyunca komşu ve akraba ziyaretleri yapmalı, aynı zamanda yardımlaşmalıyız. Özellikle bayram günlerinde sabah namazı çok önemlidir. Allahü teala, necip milletimizin ve bütün Müslümanların sıhhat ve afiyet içerisinde nice bayramlara kavuşmalarını nasip buyursun” ifadelerini kullandı.

Devletimiz, milletimiz var olsun

Ramazan Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemine sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini dileyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Bayram, sevgiye, barışa ve kardeşliğe vesile olsun. Dargın olanlar barışsın.  Her şeyden önce unutulmamalıdır ki, Ramazan gittiği için değil, günahlarımızın affolduğu için, büyük sevab ve nimete kavuştuğumuz için bayram yapıyoruz. Ramazan Bayramı’nın hayırlı olmasını, insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Devletimiz var olsun” dedi.