Çamaşır makineleriyle birlikte artık çamaşır yıkamak fazla su tüketimine ya da fazla zaman harcanmasına yol açmıyor. Çünkü çamaşır makinesine yerleştirilen çamaşırlar seçilen programa göre otomatik olarak yıkanıyor ve sıkılıyor. Bu sayede çamaşırlar hem daha hızlı hem de daha ekonomik bir şekilde yıkanabiliyor. Çamaşır makinesinin bu ileri seviyedeki kullanımı sırasında içerisinde su kalması gibi problemler sıkça görülebiliyor. Genel kullanıcı cephesinde bir çamaşır makinesine ilişkin en fazla görülen arızalardan birisini ağırlıklı olarak sıkma programı sonrasında makine içerisinde su kalması sorunudur. Çamaşırların ıslak kalmasına neden olan ve genellikle de içerisinde su olmasından dolayı kapağın açılamamasına neden olan bu problem için çözüm mevcuttur. Ancak bu çözümler için bireysel müdahale edilemediğinden profesyonel Arçelik Servisi desteği alınması gerekir.

Çamaşır makinesinin içinde su kalması problemleri genel olarak su çıkış parçalarında tıkanıklık meydana gelmesinden dolayı yaşanmaktadır. Yani su tahliye filtresi ya da su tahliye hortumu içerisinde yabancı cisimlere bağlı tıkanma meydana geldiğinden, su dışarıya iyi atılamayacağından makine içerisinde yıkama sonrası su kalır. Bu sorunu çözebilmek aslında çok basittir. Öncelikle çamaşır makinesinin ön cephesinin alt kısmında bulunan tırnak kilitli kapağın açılarak, iç kısmında bulunan yuvarlak kapağın saat yönünde çevrilerek çıkartılması gerekir. Burada iç kısma doğru el hafif şekilde sokularak, yabancı bir cisim olup, olmadığı kontrol edilmelidir. Genel olarak düğme, bozuk para, çorap ve benzeri küçük boyutlardaki cisimler buraya kaçarak, tıkanmaya neden olabiliyor. Eğer burada böyle bir durum söz konusu değil ise su tahliye hortumu tıkanıklığı da kontrol edilir. Bu iki parçadan birinde tıkanıklık varsa hemen giderilerek, sorun çözülür. Ama sorun buradaki tıkanıklıklardan kaynaklı değil ise üçüncü bir olasılık bulunur. Bunun içinde Pendik Arçelik Servisi merkezinden destek alınmalıdır.

Uzman personeller, çamaşır makinesinin içerisindeki suyu dışarıya tahliye etmeyi sağlayan su tahliye pompası motorunu kontrol eder. Eğer bu parça arızalanmış ise su dışarıya atılamaz. Böyle bir arıza halinde ise uzman Acıbadem Arçelik Servisi personelleri tarafından parça yerinde sökülerek, yenisi ile değiştirilir. Böylelikle makinenin normal şekilde yıkama suyunun hepsini dışarıya atabilmesi sağlanır.