Cem Celil Lale/HaberAydın - AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın ekonomiyle ilgili verdiği vaatler, soğan fiyatlarının tavan yapmasıyla yeniden akıllara geldi. 18 Haziran’da oy istemek için gittiği Organize Sanayi Bölgesi’nde açıklama yapan Savaş, “Sürekli söylüyoruz bu sistem kriz üretiyor, bu sistem bizi büyütmüyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle inşallah ülke olarak büyüme oranlarımız daha yüksek seviyelerde olacak” demişti.

Açıklamasında yeniden kazanmaları halinde istikrar olacağını ve istikrarın devam etmesi halinde hep beraber kazanılacağını söyleyen Savaş, “Firmalarımızın desteğiyle istikrar olursa güven ortamı olursa, istikrar devam ederse hep beraber kazanırız. Ülke kazanır, Türkiye kazanır” şeklinde konuşmuştu.

Aradan geçen sürede büyüyen hep fiyatlar oldu

Mustafa Savaş’ın seçim döneminde yaptığı açıklamaları değerlendiren vatandaşlar, “Aradan geçen süre zarfında sistem değişti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildi, istikrar da oldu. Sayın Savaş’ın bahsettiği gibi değil ancak büyüyen sadece fiyatlar oldu. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları uçtu. Zam üstüne zam geliyor. Pazarda fiyatlar el yakıyor” ifadelerini kullandı.