Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde sürdürülen alt yapı hamlesine devam ediliyor. Büyükşehir çalışmalarının Kuşadası ayağında ise çok önemli bir projede sona yaklaşılıyor. Beldeden mahalleye dönüşen ve şimdiye kadar hizmet gitmeyen Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde başlatılan alt yapı çalışmalarının %80’lik bölümü tamamlandı. ASKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 159 kilometre hat çalışması yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Aynı zamanda dev projenin maliyetinin 52 milyon TL yani eski parayla 52 trilyon olduğu kaydedildi.

Davutlar-Güzelçamlı grup kanalizasyon olarak projelendirilen çalışmanın 2018 yılının sonuna doğru tamamlanarak devreye girmesi bekleniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ederken vatandaşlar alt yapı çalışmalarından dolayı memnun olduğunu söylüyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla yürütülen çalışmalardan dolayı memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Güzelçamlı’nın ve Davutlar’ın en büyük sorunu alt yapıydı. Kolay bir iş değil. Sıradan bir mahalle değiliz. Beldeden mahalleye dönüştük. Yasa çıkmasaydı ilçe olacak kapasitedeydik. Yani büyük iki ilçenin alt yapısı yapılıyor. Haliyle vatandaş olarak biraz eziyet çekeceğiz. Ama Allah, Özlem Çerçioğlu’ndan razı olsun. Bizim için rüya olan bir hizmeti gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.