Cem Celil Lale/HaberAydın - Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın 31 Mart seçimleri için yaptığı harcamalar dikkat çekiyor. 2014’te yapılan yerel seçimlerde hiç parasının olmadığını söyleyen ve belediye meclis üyelerinden para toplayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın, kendisi ve aile bireylerinin ekonomisindeki dikey yükseliş durdurulamıyor.

Daha önce süper lüks yat, yaklaşık yarım milyonluk ev ve lüks araba haberleriyle gündeme gelen Özakcan, 31 Mart seçimleri için kesenin ağzını açtı. Hangi kaynaktan geldiği belirsiz olan paralarla büyük bir seçim kampanyası yürüten Özakcan’ın, 21 adet anons aracı gezdirdiği ortaya çıktı.

Aralarında büyük otobüs ve midibüslerin de yer aldığı Özakcan’ın seçim filosuna harcanan bütçenin kaynağının nereden geldiği ise bilinmiyor. Özakcan seçilmek için büyük paralar harcadığını söyleyen vatandaşlar, “Mesut Bey parasız şekilde belediye başkanı seçilmişti. 2014 seçimlerinde 2 tane araçla çalışma yaptılar. Onları da meclis üyesi adaylarına yaptırmıştı. Şimdi bu para nereden geliyor? Efeler Belediyesi’nin imkanlarıyla mı seçim kampanyası yürütüyor? Yoksa bunları da mı 3 aylık maaşıyla yaptırdı? Bu paranın kaynağını açıklasın. Bizim hakkımızı sokağa döküyorsa haram olsun” ifadelerini kullandı.