Cumhuriyet Halk Partisi’nde şimdiye kadar 464 belediye başkan adayı belirlendi. Aydın’da vatandaşların dikkatle takip ettiği süreçte Didim, Kuşadası, Efeler ve Söke adayı henüz açıklanmadı. Aday adayı bolluğu yaşanan ilçelerin başında gelen Kuşadası’nda toplam 12 aday adayı belediye başkanlığına talip oldu.

CHP Genel Merkezi tarafından Kuşadası’na gönderilen heyetin yaptığı araştırmada ilçe örgütünün ve STK’ların özellikle ‘yerli aday’ vurgusu yaptığı ve Kuşadası’nı tanıyan siyasetçilerin aday gösterilmesini istediği bilgisine ulaşıldı. Diğer taraftan mevcut Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın Büyükşehir Belediyesi’yle yaşadığı sorunlar, hizmetteki aksaklıklar ve vatandaşla arasına mesafe koyması nedeniyle adaylık şansının düşük olduğu gelen kulis bilgileri arasında.

Gerek ilçede, gerekse genel merkezde Aday adaylarının arasında Kuşadası’nın köklü ailelerinden olan Avukat Behçet Alp’in isminin ön plana çıktığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Genel Merkez kulislerinden sızan bilgiye göre 18 Aralık’ta yapılacak Parti Meclisi’nde Kuşadası adayının Behçet Alp olarak açıklanacağı söyleniyor.