Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından Kuyucak’ta yaklaşık beş bin kişiye hizmet veren içme suyu deposunu yeniliyor. ASKİ ekiplerinin su deposunda yaptığı inceleme sonrası depoya 15 senedir bakım yapılmadığı ortaya çıktı.

Metin Ertürk skandalı

ASKİ ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası gözler 1994-1999 ve 2004-2009 arası Pamukören’de Belediye Başkanı olan Metin Ertürk’e çevrildi. Görev yaptığı süre boyunca 500 ton kapasiteli içme suyu deposuna hiçbir şekilde bakım yaptırmayan Ertürk, Pamukörenlileri yıllarca paslı ve asbestli borulardan su içmeye mahkum bırakmış. Öte yandan bakımsızlık nedeniyle tam kapasitede çalışamayan içme suyu deposu en son yaklaşık 6 yıl önce temizlenmiş.

Depo, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor

Pamukören Mahallesi’nde bulunan ve bakımsızlıktan pas tutan içme suyu deposu ve boruları, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri tarafından baştan aşağı yenileniyor. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Pamukören’de çalışma başlatan ASKİ ekipleri, depoya memran döşedi. Depoda bulunan vanaların ve manevra borularının da değişitirilmeye başlanıldığı öğrenildi.

Pamukören Mahallesi’nin alt yapısı sil baştan

İçme suyu deposunun değiştirilmesi beraberinde Pamukören Mahallesi’nde alt yapı hamlesini de getirdi. ASKİ ekipleri tarafından depodan çıkan ve ev-iş yerlerinin tesisatına ulaşan tüm içme suyu hattının yenileneceği bilgisine ulaşıldı.

Yaklaşık 20 bin metre hattın yenileneceği öğrenilirken çalışmayla ilgili projelendirme çalışmasının tamamlandığı, ilerleyen günlerde çalışmaların başlayacağı kaydedildi.

İnsan sağlığını hiçe saymış

Pamukören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, eski Belediye Başkanı Metin Ertürk’e tepki gösterdi. İnsan sağlığını hiçe sayan eski Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk’e yönelik çok sert sözler kullanan Pamukörenliler, “Böyle bir şey olabilir mi ? Şu boruların haline bakar mısınız ? Bize bu borulardan su içmeyi layık görenler şimdi Kuyucak’a ne verebilir ? Tek kelimeyle yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı.