Cem Celil Lale/HaberAydın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz tarafından imza atılan skandallara her geçen gün yenisi ekleniyor. Partisinin üst düzey yöneticileri dahil olmak üzere birçok partili hakkında yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan Gündüz hakkında il yönetiminin sessizliğini koruması akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı, üst düzey yöneticileri ve hatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı paylaşımlarla tabanın tepkisini toplayan CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz skandallarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Bilindiği gibi CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik ‘diktatör’ yakıştırması yapılmıştı. Aynı zamanda sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında gündeme gelen ve Gündüz tarafından söylendiği iddia edilen “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na oy vermem oy istemem” sözleride gündeme bomba gibi düşmüştü.

Skandalların ardı arkası kesilmiyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik düşmanca tavırlarını sürdüren CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz daha da ileri giderek partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren bir görseli sosyal medya hesabından paylaşmış, ardından gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabının çalındığını öne sürmüştü.

Bu sefer CHP’yi yerin dibine sokan köşe yazısını sayfasında paylaştı

Aydın’da yayın yapan yerel bir gazetenin köşe yazarının Cumhuriyet Halk Partisi ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ağır ithamlar bulunan köşe yazısını sosyal medya hesabından paylaşan Gündüz’ün aynı paylaşımı yönetim kurulu üyelerinin paylaşması için de talimat verdiği söyleniyor.

İl Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırımkaraman tepki gösterdi

Gündüz’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman’dan geldi. Paylaşımın altına yorum yaparak tepki gösteren Yıldırımkaraman, “sayın başkanım 17 ilçeden bir araya gelen Aydın için bir ilçe başkanı olarak karşı siyasi partilerin yapmış olduğu kara propagandayı sayfanıza taşıdığınız için üzüntü duydum.Bizler eleştiri ve özeleştiri mekanizmasını içimizde yapacak kadar demokratik ve özgüven sahibi bir partinin üyeleriyiz.Sevgi ve saygılarımla” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Ali Çankır sessizliğini koruyor

Skandallarına her geçen gün yenilerini ekleyen CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ile ilgili İl Başkanı Ali Çankır sessizliğini koruyor. Gündüz hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Başkan Çankır’ın sessizliğini nedeni merak edilirken parti tabanının çalıştırılmayan disiplin mekanizması için tepkili olduğu bilgisine ulaşıldı.