iOS 11 yayınlandı; ancak pek çok kullanıcının başı fena halde dertte! İşte telefonlarına bu güncellemeyi yükleyenlerin başına gelenler... Mutlaka okuyun, indirmeden önce haberiniz olsun!

iOS 11'in daha güncelleme aşamasında bile problemli. Kullanıcılar iOS 11'i güncellemiş, Apple hesabını doğrulayıp, iPhone şifresini girdikten sonra da telefonlarında devam eden bir yükleme olduğunu ve bu yüklemenin bitmediğini kaydediyor.

iPhone kullanıcıları dokunmatik ekranın çoğu zaman çalışmadığını ve reset atmadan düzelmediğinden yakınıyor.

Bazı kullanıcılar ekranın yarısının boş olduğunu, uygulamaların gözükmediğinden şikayetçi.

Kullanıcılar iOS 11’i güncelledikten sonra normal kullanımda bile telefonun donduğunu ve reset atmadan düzelmediğini belirttiyor.

iPhone Plus modellerinde hesap makinesi ve Safari gibi uygulamalarda Lanscape yani yatay modun çalışmaması da bir başka problem.

Kullanıcıların en çok şikayette bulunduğu problem ise pil ömrü oldu. Çoğu kişi pil ömrünün azalmasından şikayetçi.

Çok kullanılan uygulamalarda Home butonu gecikmesi yaşanıyor, basıldığında geç tepki alınıyor. Bu durum kullanıcılara ciddi bir zaman kaybına neden oluyor.

Peki iOS 11'i yüklediğiniz anda ne değişiklikler göreceksiniz? iPhone'unuza kurabilecek misiniz, yoksa Apple'ın ölüme terk ettiği cihazlar listesinde misiniz?

Kurulum işlemi, ‘otomatik kurulum’ seçeneği sayesinde çok daha hızlı bir hale geldi. Eğer başka bir iOS 11 yüklü cihazınız varsa tercihlerinizi, şifrelerinizi, iCloud ayarlarını ve daha fazlasını senkronize etmek artık çok kolay.

Siri artık birçok dilde çeviri yapabilme yeteneğine sahip. Üstelik bu dil sayısı ilerleyen zamanlarda daha da artacak. Ayrıca canınız sıkıldığında Siri’ye ‘sevdiğim bir şeyler çal’ diyerek Apple Müzik’ten şarkılar çalmasını sağlayabilirsiniz.

Artık Siri’den bir şey istediğinizde söylemek yerine yazabilirsiniz. Bunun için ayarlardan Siri’ye gidin ve ‘Siri’ye yaz’ ayarını etkinleştirin.

iOS 11 ile birlikte Apple kullanıcıları arttırılmış gerçeklik oyunlarının ve uygulamalarının keyfine varacaklar. Apple, iPhone X’un tanıtımı sırasında bir arttırılmış gerçeklik oyununu tanıttı bile.

Canlı fotoğraflara yeni gelen özellikler ile artık kısa video klipler çekebilir ve Instagram'ın Boomerang tarzında döngüler oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için kamerada canlı fotoğraflara geldikten sonra seçeneklerden istediğiniz modu seçebilirsiniz.

iOS 11 ile birlikte ister fotoğraf çekimi sırasında ister sonrasında normalden çok daha canlı ve etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz. ‘Canlı’ ya da ‘dramatik’ gibi efektler sayesinde fotoğrafınızı minimum çaba ile maksimum kaliteye getirebilirsiniz.

Kamera uygulamasındaki en büyük değişiklerden biri de şüphesiz ki üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple kamerası ile QR kod taraması yapabilmek olacak.

Enteresan fakat faydalı bir özellik. Artık iMessage üzerinden Apple Pay ile bir arkadaşınıza para gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken miktarı girdikten sonra kartınızı seçmeniz ve ‘gönder’e tıklamanız.

Bu özellik aslında uzun zamandır iOS’un içinde gömülüydü fakat ancak iOS 11 ile birlikte kullanılabilir hale geldi. Emoji simgesinin üzerinde parmağınızı basılı tutun, ardından klavyeyi istediğiniz boyuta ayarlayın. Bu kadar kolay. Klavyeyi eski haline getirmek için işlemi tekrarlayabilirsiniz.

iOS 11’de bir ekran görüntüsü aldığınızda, aldığınız sahne bir süre sol altta küçük bir pencere halinde durur. İşlem yapmadığınız takdirde kaybolur ve ekran görüntüsü aldığınız haliyle kaydedilir. Fakat eğer pencerenin üzerine tıklarsanız ekran görüntüsü açılır ve üzerine yazı yazabilir ya da çizim yapabilirsiniz.