Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle beraber 17 ilçeye eş zamanlı hizmet götüren Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’na toplam 241 Milyon (trilyon) Lira yatırım yapıldı. Kuşadası’nın mevcut sorunlarının giderilmesinin yanı sıra yeni yatırımlar da yapan Büyükşehir Belediyesi tarafından şimdiye kadar sadece yol çalışmalarına yaklaşık 22 Milyon Lira harcandı.

Kuşadası’nda kendi sorumluluğunda bulunan mevkilerde sıcak asfalt çalışması yapan ekipler, Kuşadası’nın kanayan yarası haline gelen Kirazlı Mahallesi girişi, Atatürk Bulvarı (sahil yolu), Güvercin Ada Caddesi, Candan Tarhan Bulvarı, İnönü Bulvarı, Gazi Beğendi Caddesi, 50. Yıl Bulvarı, Hülya Koçyiğit Bulvarı, Gençlik Caddesi ve Rıza Saraç Caddesi gibi kritik noktaları sıcak asfaltla buluşturdu.

ASKİ’yle sağlıklı ve sorunsuz alt yapı (311 kilometre hat döşendi)

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından da Kuşadası’na büyük yatırımlar yapılıyor. ASKİ tarafından yıllardır büyük problem haline gelen Güzelçamlı ve Davutlar’ın alt yapı sorunu ortadan kaldırılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Davutlar ve Güzelçamlı’da yürütülen alt yapı çalışmaları toplam 150 kilometre uzunluğunda. Davutlar-Güzelçamlı grup kanalizasyon olarak projelendirilen çalışma 2018 yılının sonuna doğru tamamlanarak devreye girecek.

Kuşadası genelinde de alt yapı çalışmalarını sürdüren ASKİ ekipleri, şimdiye kadar toplam 311 kilometre hat çalışması yaptı. Kuşadası’nda tam 131 kilometre içme suyu hattı döşeyen ekipler, vatandaşların sağlıklı bir şekilde su kullanmasını sağladı. Aynı zamanda kanalizasyon hattı çalışmalarını da sürdüren ekiplerin şimdiye kadar 173 kilometrelik kanalizasyon hattı döşediği kaydedildi.

Hem şimdiye hem de geleceğe yatırım yapan ekiplerin çalışmaları arasında yeni 15 adet sondaj da bulunuyor.

47 Milyon TL’ye ileri biyolojik atık su arıtma tesisi

Kuşadası’na milyonlarca liralık yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen atık su arıtma tesisi inşasında da sona gelindi. Yaklaşık 47 Milyon TL’ye mal edilen ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaasında sona yaklaşıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kuşadası’na üst yapıda rekor yatırım

Kuşadası’nda alt yapı çalışmalarının yanı sıra üst yapıda da büyük hizmetler yapılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen yol çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan tüm yollar sıcak asfaltla buluşuyor. Şimdiye kadar Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla yaklaşık 22 Milyon TL harcanarak Kuşadası’nda tam 109 kilometre yol yapıldı.

Tariş alanı, Sevgi Yolu, Uçak batığı ve diğerleri..

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nın çehresini değiştiren hizmet ve yatırımlarının arasında 25 Milyon TL bedelle kamulaştırılarak ranttan kurtarılan TARİŞ arsası, Türkiye’nin gözünü Kuşadası’na çeviren ve dalış turizmini hareketlendiren ‘uçak batığı’, vatandaşların gözdesi haline gelen Sevgi Yolu gibi onlarca yatırım bulunuyor.

Halk memnun

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden vatandaş da memnun. Çalışmalardan dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, “Başkanımıza Kuşadası’na olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.