İsveç'te bir tecavüz mağduru, olaydan sonra polis yetkililerinin talebiyle neye uğradığını şaşırdı. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen kızın başına gelenler ülkenin gündemine oturdu.

İsveç’te yayımlananExpressen gazetesinde yer alan habere göre, İsveç polisi son yılların en büyük skandallarından birine imza attı. Boras şehrinde yaşanan olayda, adı açıklanmayan tecavüz mağdurukız polis merkezinden bir mektup aldı.

Mektuptakızınteslim alması gereken 4 eşyası olduğu belirtilirken, bunlar arasında tecavüzcünün kullandığı prezervatif de gösterildi. Kız ve ailesi mektup sonrası neye uğradıklarını şaşırırken, babası gazeteye yaptığı açıklamada, “Mektup çok resmi bir dille düzenlenmiş ve direkt olarak kızıma yazılmıştı. Polis merkezine gelip eşyalarını teslim alması gerektiği, aksi halde bunu neden yapmadığını açıklaması isteniyordu” dedi.

İsveçtelevizyonve radyolarında da yer alan ve infial yaratanolay sonrası polis yetkililerinden açıklama geldi. Boras polis şefiTomas Jansson söz konusu olayın teknik ya da insan hatası olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söylerken, sistemlerinde kayıtlı olan bilginin sadece çanta olarak göründüğünüiçeriğine dair detay olmadığınısöyledi.

Ülkenin gündemine oturan olaya neden olan polislerin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı öğrenildi.