Cem Celil Lale/HaberAydın - Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerin adayları çalışmalarına hız verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut Başkanı Özlem Çerçioğlu ilçelerde vatandaşlarla buluşmaya devam ederken AKP’nin adayı Mustafa Savaş kapalı alanlarda toplantıları tercih ediyor. Son olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği bir kafeteryaya giden Mustafa Savaş, Özlem Çerçioğlu’nu karalamaya çalışınca hiç beklemediği bir tepki aldı.

Mustafa Savaş ile kısa bir sohbet gerçekleştiren işçiler, AKP’nin ortağı MHP’li İncirliova Belediyesi’nden işten atılan 90 emekçiyi hatırlattı. Savaş’ın Aydın’dan uzak kaldığı dönemde Aydın’ı takip bile etmediğini ortaya çıkartan görüntülerin devamında konuşan kadın işçi, “Ben İncirliova Belediyesi’nde çalışıyordum. Gürşat Kale’de aynı şeyleri söylüyordu. Ama kazandıktan sonra ilk işi 90 kişiyi işten çıkartmak oldu” dedi.

“Özlem Başkan bize sahip çıktı”

Mustafa Savaş’ın ne yapacağını şaşırdığı görüntülerde konuşan işçiler, “Sağolsun Özlem Başkan bize sahip çıktı. Özlem Başkandan Allah razı olsun. Bizi sahiplendi. 90 kişi ekmeksiz kaldık. Bunu yapan da sizin ittifak yaptığınız parti biliyorsunuz. Ekmek çok önemli yani” dedi.

Mustafa Savaş’tan ‘ücret hakkı’ yalanı

İşçilerin söyledikleri karşısında neye uğradığını şaşıran Mustafa Savaş, bu kez de ücret hakkı ve fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini öne sürdü. AKP’nin adayı Mustafa Savaş’ın bu sözlerine de tepki gösteren çalışanlar, “Biz şu an mesailerimizi alıyoruz” dedi.

İşçilerin bu yanıtı üzerine bir şok daha yaşayan AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, arkasını dönerek koşar adımlarla uzaklaştı.