Tenis Kortu Yapımı Hakkında Önemli Bilgiler Genellikle 3-4 hafta gibi çok az bir zamanda anahtar teslimi olarak tenis kortları yapılabilmektedir. Tenis kortlarının yapımında altyapı, demir ve tel işleri, sentetik zemin montajı, aydınlatma sistemi montajları yapıldıktan sonra Tenis kortları kullanıma hazır hale gelmektedir. Tenis kortu genel ölçüleri ise 18m x 36m’dir.

Tenis kortları yapılırken en önemli şeyler Altyapı çalışması- Demir ve Tel işleri ve Sentetik Zemin montajıdır.

● ALTYAPI AŞAMASI NASIL YAPILIR?

Altyapı çalışması tenis kortlarının kapalı-açık olmasına göre farklılık göstermektedir. Açık kortlarda hatıl beton çok daha ince ve ankrajlı olarak yapılmaktadır. Kapalı kortlarda ise hatıl beton üstüne vidalı çalışmalar yapılmaktadır.

Altyapı çalışmasının en üstünde akrilik adında yağlı boya kıvamında parlak bir boya çeşidi kullanılır. Bu boyalar isteğe göre Yeşil ve kahverengi olarak kullanılmaktadır. şerit çizgileri ise beyaz yağlı boyalarla yapılır.

Boyaların hemen altında asfalt veya hatıl beton kullanılır. zeminin durumuna göre kalın veya ince kullanılabilir.

Asfalt veya beton’un altında ise çakıl taşları serilidir.

Bu aşama da bu işlemlerin dikkatli ve özenli olarak yapılması Tenis kortu zeminin uzun yıllar boyunca kullanılmasını sağlar.

Tenis Kortu Zeminleri bu işlemlere özen göstermeksizin yapılırsa zemini düzlüğünü kaybedebilir ve oyun oynanmaz hale gelebilir.

● DEMİR VE TEL İŞLERİNİN YAPIMI NASIL OLMAKTADIR?

Açık ve kapalı Tenis kortlarında 3-4 metre uzunluğunda demir teller kullanılmaktadır. Kapalı Tenis kortlarında ise isteğe göre PVC ve branda yapılmaktadır.

Bu aşama da Demir ve Tellerin kaliteli olması sağlam bir şekilde döşenmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde dışarıdan bakıldığında özentisiz bir görünüme sahip olacaktır.

● SENTETİK TENİS ZEMİNİ MONTAJI İÇİN HANGİ ZEMİNLER KULLANILIR?

Tenis kortlarında üç çeşit zemin vardır. Açık tenis kortlarında tartan zemin, akrilik boya ve suni çim daha çok tercih edilir. Kapalı Tenis kortlarında ise en çok akrilik zemin veya tartan zemin tercih edilmektedir. Zevke ve maddi durumunuza göre açık ve kapalı tenis kortlarınızda bunlardan birini seçebilirsiniz. Akrilik boyalar parlak bir görünüme sahiptir fakat zaman geçtikçe aşınır ve yenilenmesi gerekir. Yenilenme süresini uzatmak için ise Akrilik boyaların başka bir boyayla karıştırılıp kullanılmadığına emin olmanız gerekmektedir. Suni Çimler içinde aynı durum geçerlidir. Suni Çimler de görsel açıdan ilerde başınızı sıkmaması için kaliteli ürün kullanmak gerekmektedir. Bu aşama görsel açıdan uzun süreler boyunca sizi mutlu edecektir.

Açık, kapalı her türlü spor sahaları yapımı ve tenis kortu yapımı hakkında daha çok bilgi almak ve ayrıca teklif almak için integralspor.com.tr sitesini inceliyebilirsiniz.