Ödemiş ilçesinin Aşağıbozan köyünde ikamet eden M.K isimli vatandaşın 3 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam süren kızının birden bire görme yetisini kaybetmesi ve belden aşağısının tutmaması nedeniyle Bozdoğan’da ikamet eden Mehmet Pala’ya başvurdu. Birçok sağlık kuruluşuna gittiklerini ancak şifa bulamadıklarını söyleyen M.K, kızı B.K için Aydınlı Mehmet Hoca’nın alternatif tedavi yöntemleri uyguladığı ancak sürecin en başından itibaren 21 ila 41 gün arasında süreceğini belirttiğini söyledi. Üç yaşındaki kızının Mehmet Pala’nın dediği gibi 22.gün düzelme belirtisi gösterdiğini ifade eden baba M.K, “Tıbben yapılacak bir şeyin olmadığını söylemişlerdi. Yurt dışıda dahil olmak üzere gitmediğimiz yer kalmadı. Son olarak Mehmet Hocamızın kapısını çaldık. Çok umudumuz yoktu. Kendisi bize sabırlı olmamız gerektiğini, Allah’ın izniyle kızımızın iyileşeceğini söyledi. Kendisinin verdiği tarih aralığında kızımda düzelme belirtileri gördük. Şu an da kızım eskisinden daha iyi. Doktorlar tedavisi yok diyorlardı ama biz şifayı Aydınlı Mehmet Hoca’da bulduk.” Şeklinde konuştu.

DEVLETE VERGİSİNİ ÖDÜYOR

Resmi olarak medyum ve dedektiflik hizmeti veren Aydınlı Mehmet Hoca’nın ofisinde vergi levhası asılı. Devlete vergisini ödeyen Aydınlı Mehmet Hoca, “Kimseden para talebimiz yok. Kimseye gelecek vaad etmiyoruz” diyor.

Sahip olduğu ilmi bilgilerle sorunlara çözüm bulduğunu söyleyen Pala, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde ikamet ediyor. Bozdoğan’da bulunan ofisinde misafirlerini ağırlayan Mehmet Hoca, kimseden para talep etmiyor tam aksine din tüccarlarından uzak durulması gerektiğini söylüyor.

İKİ YENİ ŞUBE AÇTI

Gelen talebi karşılamakta güçlük çektiklerini ifade eden Aydınlı Mehmet Hoca, Bodrum ve Denizli’de iki yeni şube açtı. Bozdoğan’da bulunan ofisi hem Türkiye’den hemde yurt dışından ziyaretçi akınına uğrarken gelen talebi karşılayamaz hale gelen Mehmet Pala farklı illerde iki yeni şube açarak faaliyet alanını genişletti.

PARAYI ELİNİN TERSİYLE İTİYOR

“Para bizim için ölçü birimi değildir” diyen Pala, öncelikle insanların sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediklerini söylüyor. Bu işi yapan sahtekarların olduğuna dikkat çeken Aydınlı Mehmet Hoca, “Bizim vergi levhamız ve bütün evraklarımız mevcut. Kimseyi kandırmıyor, umut dağıtmıyoruz” diyerek vatandaşları kandırılmamaları yönünde uyarıyor.

7 YAŞINDAN BERİ LEDUN VE HAVAS İLMİ ÖĞRENMEK İÇİN ANADOLUYU KARIŞ KARIŞ GEZMİŞ

Ailesinin kendisinin bu işe yatkın olduğunu hissetmesiyle beraber anadoluyu karış karış gezerek büyüklerinden ilmi dersler aldığını söyleyen Pala, Ledun ve Havas ilimleri noktasında kendisini geliştirerek Bozdoğan’a geri dönmüş. Anadolunun çeşitli şehirlerinde farklı hocalardan ilim öğrenen Aydınlı Mehmet Hoca, tıbbın yetersiz kaldığı veya alternatif yöntemleri denemek isteyen herkesin kendisine ulaşmasını istiyor.