Cem Celil Lale/HaberAydın - Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili ve PM Üyesi Bülent Tezcan, “AK Parti Milletvekili Metin Yavuz’un paylaşımı tarihin kara sayfasında bir utanç tablosu olarak kalacaktır. Bir milletvekilinin görevi linci meşrulaştırmak değil, toplumu bütünleştirerek sağ duyuya çağırmak olmalıdır. Ancak siyasi iktidarın tepesindeki isimleri yaptıkları açıklamalarla sürekli kendinden olmayanı tehdit etmesi bugünkü linç iklimini yaratmıştır. Hain linç girişiminden sonra yapılan bu sorumsuz paylaşımlar aynı zihniyete ortak olunduğunun işaretidir. Böylesi bir tutumu ne siyaset aklı, ne siyaset ahlakı ne de siyaset vicdanı kabul etmez!” dedi.

Bülbül de tepki gösterdi

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a tepki gösteren diğer isim de CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül oldu. Bülbül, “Ülkenin yarısını temsil eden, Meclis’te en büyük muhalif güç olan bir partinin Genel Başkanı’na yapılan linç girişimiyle ilgili yazılan bu yazıyı paylaşmak linçe alkış tutmaktır” dedi.

Açıklamasında AKP’li Metin Yavuz’a sert tepki gösteren Süleyman Bülbül, “Ülkenin yarısını temsil eden, Meclis’te en büyük muhalif güç olan bir partinin Genel Başkanı’na yapılan linç girişimiyle ilgili yazılan bu yazıyı paylaşmak linçe alkış tutmaktır” diyen Bülbül, “Sayın Genel Başkanımıza yapılan linç girişimi, düşman hukukuyla ülkeyi bölen, kendinden olmayanı ötekileştiren zihniyetin ürünüdür. Planlı ve talimatlı olduğu açık seçik ortada olan bu saldırıyı meşru göstermek ve bunun karşısında Sayın Genel Başkanımızı ve partililerimizi provokatörlükle suçlamak hadsizliktir. Sayın Yavuz’u bu paylaşımından dolayı kınıyorum” şeklinde konuştu.